| pufosheniaaa a întrebat:

de curiozitate... daca stiti ce stare de agregare are focul thinking cine stie primeste nota 10 cu fundita tongue mersi ::::happy

Răspuns Câştigător
| loveyouforever a răspuns:

Buna.daca stam sa ne gandim st 3 stari de agregare:lichida,solida si gazoasa:p
focul nu poate face parte din starea lichida deoarece nu curge,iar aici te gandesti si uh potzin:p
el este solid, dar nu focul la propriu ci la inceput cand ai aprins lemnele etc etc si la sfarsit cand ramane cenusa, dar poate fi si gazos deoarece elimina dioxid de carbon:p

sperc ca ti-am fost de ajutor:*:*:*:*:*
funda?big grin

9 răspunsuri:
| Roxana6277 a răspuns:

Imi pare rau sa te dezamagesc dar focul nu are vreo stare de agregare. Doar corpurile au o stare de agregare iar focul nu este un corp.

| pufosheniaaa explică:

Mersi de raspunsuri era o curiozitate tongue

| DewLoWoofy a răspuns:

Gazoasa?!? :]] Adica nu e solida, ca nu poti sa'l tii in mana, nu e lichid, ca nu curge... deci e gazos smug

| AdiCosac a răspuns:

Focul e o stare de agregare separata.

| DieHarD a răspuns:

FOCUL ESTE PLASMA! inteligentilortongue

| Vanessa95 a răspuns:

Starea de agregare a focului este gasos din cele 3 stari de agregare cunoscute lichid solid gazos ar mai fi unul licheferea dar acestea nu intra in starile principale...mrg happy

| Hydryx a răspuns:

Mda focul in sine nu e un corp nu are stare de agregare(acea coroana rosie spre portocali sunt gazele din admosfera ce ajung la temperaturi mare). Dar ca sa nu zici ca nu ti-am spus nimic "focul"(intre gilimele pentru ca sper ca ne-am lamurit ca este vorba de niste gaze) este in stare de plasma cea de-a 4-a forma de agregare ce desi prea rar utilizata este pretutinfrni in jur. Cred acest lucru pentru ca daca va intreb soarele e solid o sa aud un mare DA si daca va spun apoi ca e alcatuit doar din gaze ce s-ar intampla ca e clar ca soarele nu e gazos... explicatie: temperaturile mari de peste 15 000 grade (la suprafata) transforma gazele in alta stare de agregare, plasma.

| Vasioiu_Alexander_1990 a răspuns:

Focul este rezultatul arderii unui material. Vorbim despre flacara aici, deci a 4-a stare de agregare, plasma.

| Bulgaru_Cristina_1994 a răspuns:

Plasma (e a 4-a forma de agregare)