| Durassica a întrebat:

Hey TPU!
De vreo 2 saptamani ma doare capul, vomit, am pofte, m-am ingrasat brusc si nu mi-a mai venit ciclul menstrual de aproape 2 luni.
Prietenii imi spun ca sunt insarcinata, dar sunt virgina si nu stiu ce sa fac.
Ma puteti ajuta va rog?
As face un test de sarcina dar mi-e frica de ace si daca efla mama ma omoara...

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu te-ai jucat cu vreun baiat si organul lui, nu ai motive sa crezi ca esti insarcinata.
Totusi, lipsa ciclului spune clar ca sunt dereglari hormonale in corp, iar in cazul asta mama trebuie sa fie informata si mers impreuna la un endocrinolog pentru ca este posibils a debuteze o hipertiroidie, daca spui ca deja ai luat in greutate.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si crezi ca esti al doilea caz de conceptie imaculata din istorie?

un test de sarcina il poti lua de la orice farmacie si nu are nicio treaba cu intepatul, m trebuie doar sa urinezi pe el

| corbulalbrosu a răspuns:

Un raspuns concret dar mai ales corect se poate da/formula doar pe baza unor date precise privind : data la care a inceput ultima menstruatie, data exacta la care a avut loc joaca voastra de-a sexul, tipul ciclului tau menstrual de pana acum, adica regulat sau neregulat, si neaparat ce lungimi au avut ciclurile menstruale pana in prezent. Fara aceste informatii se pot formula doar pareri si/sau presupuneri cu totul subiective fara vreo valoare. Posibilitatea de a se fi format o sarcina fara sex efectiv este extrem de mica deci si probabilitatea de a fi insarcinata, insa pe baza "datelor" prezentate/descrise in intrebarea ta, teoretic este aproape imposibil de a fi evaluata situatia si a formula un raspuns cert. In aceeasi masura poti sa FII insarcinata sau sa NU FII fiindca este posibil ca lipsa menstruatiei sa reprezinte o amenoree secundara produsa din cauza unei dereglari hormonale. Existenta sau lipsa sarcinii se poate determina doar prin efectuarea unui test de sarcina, care se poate face pe baza unei analize de sange efectuate intr-un laborator de analize medicale dupa trecerea a minim 10 zile de la sex/joaca, sau dupa trecerea a minim 21 de zile se poate face acasa un test de sarcina pe baza urinei. In acest moment(dupa 2 luni) poti efectua oricare dintre cele 2 teste de sarcina pentru linistea ta sufleteasc. Sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Testul de sarcină se face făcând analiza primei urine dintr-o zi, nu cu injecții.
Dacă te-ai „jucat" cu vreun băiat și a „terminat" pe vulva ta e foarte posibil să fii însărcinată. Și oricum, în acest caz, nu prea mai ești virgină - cel mult ai himenul intact, dar *imaculată* sigur nu mai ești.
Cel mai bine e să îi spui mamei tale că ai probleme. Tăcând, nu o să-ți treacă, dimpotrivă!
pe urmă mergeți împreună la medic și acesta va decide despre ce e vorba cu adevărat.