| lulu101 a întrebat:

De vreo 3 ani am probleme cu acneea. In momentul de fata sunt in clasa a 7 a. Am incercat multe solutii, creme, chiar si aplicarea pastei de dinti dar fara rezultate. Este foarte enervant sa ma trezesc mereu cu fata rosie si sa fiu nevoita sa aplic fondul de ten care imi agraveaza mai rau aparitia cosurilor. Niste sfaturi? :3

Răspuns Câştigător
| ruxyycriss44 a răspuns:

Buna!happyAm avut multe colege cu astfel de probleme si eu am avut. In primul rand ceea ce trebuie tu sa stii este ca cremele au un anumit mod de aplicare. O sa iti recomand tratamentul pe care l-am facut si eu si care sper sa te ajute : ai nevoie de pliculete de acid boric pe care le gasesti in farmacii si trebuie sa pui un plic intr-un litru de apa dupa ce ai fiert-o apoi sa astepti sa se raceasca. Dupa care pe pielea curata te tamponezi cu apa aceea timp de 5-10 minute in functie de cat de grav este, dupa care astepti sa se usuce apa, iar apoi aplici pe toata fata crema (eu ti-as sugera una bioderma tot in farmacii o gasesti, dar in caz ca nu reusesti sa faci rost de ea nivea e cea mai buna). Tratamentul asta ar trebui sa il faci pana incep sa iti dispara leziunile, de 2 ori pe zi dimineata si seara, iar dupa ce pielea incepe sa isi revina ar trebui sa aplici crema Efaclar Duo pentru a-ti proteja tenul.A da si in acest timp nu ai voie sa te dai cu fond de ten, altfel totul este degeaba, si ar mai trebui sa te informez ca fondul de ten nu face rau pielii in mod normal, aplicat pe pielea normala, fara acnee, leziuni grave, protejeaza porii de bacteriile de afara( daca asta este unul bun), si trebuie sa te demachezi cu servetele umede demachiante pentru a nu infunda porii. Sper ca te-am ajutat, multa bafta!

1 răspuns:
| r3flexe a răspuns:

Daca ai probleme asta de ce nu ai vorbit cu parintii sa mergi la un dermatolog el iti poate da sfatul cel mai bun nu niste necunoscatori, si nu iti mai da cu fond de ten daca cineva te place, te place asa cum esti nu trebuie sa iti dai cu fond de ten mai ales daca iti face rau.