Nu stiu daca este o superstitie. Dar in chestia cu strigoi, ca daca un morrt este vesel atunci este strigoi si iti ia cu el pe toti dragi lui.
In rest nu prea cred. Dar totusi cand o pisica trece prin fata mea, fac 3pasi inapoi, daca ma uit la ora fixa sau la si un min sau la si 59 ...Superstiti banale.
*-*
Nu o stiam pe asta cu strigoi desi nu cred
Eu cred si nu cred.
"Oglinzile trebuie acoperite când cineva moare pentru ca sufletul mortului intra si continua sa salasluiasca in oglinda."
De aceasta îmi este frică ce-i drept.
Cea cu pisica neagră mi se pare o prostie mare de tot.
"In camera in care cineva este pe moarte trebuie sa opriti toate ceasurile."
Pe aceasta nu o înțeleg, dacă știe cineva să-mi explice de ce...
Sincer, eu nu cred in nimic. Mi se pare o porcarie aia cu intorsul din drum... niciodata nu am avut ghinion, ba chiar mi-a mers bine.
Aia cu pisica neagra e iar o tampenie, la cum imi vad eu pisica toata ziua ar trebui sa fiu blestemata pe viata )
Iar cea cu ora fixa... nu cred neaparat, dar mi se pare dragut cand ma uit la ceas si e 00
Nu e chiar o superstitie, dar cand am de ales intre doua lucruri, echivalente ca valoare, sau in diverse situatii, dau cu banu! de cele mai multe ori am noroc )
Nu sunt foarte importante superstitiile.S-au format demult pe baza unor zvonuri.
Dar hai sa iti raspund la intrebare:
1.superstitia ghinionului(spartul unei oglinzi in casa, sa treci pe sub o scara, sa deschizi o umbrela in casa, o pisica neagra sa treaca prin fata ta);
-Sfarsitul lumii;
Bafta. Funda?
Este o superstitie care spune ca, daca te uiti la 12 noaptea in oglinda cu o lumanare in mana vezi in spatele tau pe diavol.
Am trait asemenea experienta si nu-i recomand nimanui!
Care este? Nu o stiu...
Eu am auzit-o de la o prietena cica daca iti taie o pisica neagra calea ai ghinion toata ziua si daca iti taie una alba ai noroc
Eu cred in aia cu pisica, daca iti trece o pisica neagra in fata ai ghinion tu?
Eu in aia cu ora fixa, daca te uiti la ora fixa te iubeste cineva