Serios acum,toata chestia cu iesitul pe afara cu,,prietenii''/colegii este sa te implici si tu,pur si simplu nu astepta sa fii invitata-si eu am fost foarte timida mult timp dar am incercat sa nu mai fiu cateodata si chiar s-au schimbat unele lucruri-,spune-le pur si simplu:,,vin si eu''.Iar chestia cu timiditatea,nu e un lucru rau,daca asa esti tu,de ce sa incerci sa te schimbi pe tine? cunosc o multime de persoane chiar timide care totusi au multi prieteni(sigur, nici chiar sa dai intr-o timiditate extrema si sa nu vorbesti cu nimeni). Incearca pur si simplu sa fii tu insuti dar cu putin mai mult tupeu cateodata (cand e vorba de facut prieteni, te critica cineva, etc...). Apropo, daca ai 14 ani, nu cumva esti clasa a 8-a anul acesta si dai evaluare?(e normal anul acesta sa stai mai mult in casa si sa te concentrezi pe scoala-nu inseamna sa fii antisocial lucrul acesta,ci doar constiinciozitate-oricum a liceu se schimba lucrurile,e un,,nou inceput'' in care poti sa-ti faci mai multi prieteni ca in generala-si inca unii foarte buni.-daca stii sa-i abordezi).ce sa mai zic,sper ca te-am ajutat cu ceva sfaturi
P.S:sa nu te aud ca te plangi de faptul ca rockul ar parea ciudat altora si ca acesta ar fi unul diintre motivele pentru. care,, pari mai ciudata'', rock-ul e super si cu asta basta.
,, you were born original, don't die a copy!''-sa aud numai de bine :*!
Pai in niciun caz nu sunt o fata extrem de timida incat sa ma fac rosie ca o capsuna la fata si sa nu mai scot niciun cuvant pe gura, iar atunci cand cineva ma critica,ma enerveaza,imi seaca nervii (cum mai spun eu), nu stau si ma uit la el o data ii spun sa inceteze,daca nu a incetat se lasa cu o cearta urata. asa ma stiu de mica.
Si nu, am spus, nu vreau sa ma schimb si sa devin o copie, doar ca ma simt marginalizata si ma deranjeaza.
Dar da, am incercat faza cu "Pot veni?" si au zis "Da! Venim dupa tine mai tarziu!" si se pare ca asa de tarziu incat nici n-au ajuns, hm?
la faza cu clasa a 8-a, mda, pai ma descurc...deci nu am de ce sa ma plang, dar zic ca ma dau la o parte inca din a 5-a, si prima mea impresie a fost ca poate e ok sa imi ocup timpul cu altceva, dar asa am ajuns sa nu prea ies pe afara si...asta continua si acum -.-
But whatever...you're right, rock-ul e tare, doar ca am vazut care le-au fost fata cand mi-au auzit melodiile de pe telefon
Cum a zis si johnyjohn24 ai putea incerca sa-ti maresti grupul de prieteni, incearca sa te imprietenesti cu cei de la clasele paralele, cu vecinii de bloc(daca sunt de varsta ta), etc.Si din nou.la chestia cu iesitul, nu astepta sa te ia cineva don fata casei, te duci tu la locul in care se intalnesc .Si eu am stat cam prost la chestia cu iesitul cu colegii pana in clasa a 7-a , efectiv primii 3 ani (am venit intr-a 5-a) nu m-au prea bagat in seama foarte mult-chiar m-au marginalizat cateodata- fiindca am fost si eu o fire mai timida plus ca eram colega cea noua intr-un colectiv format deja dintr-a 1-a.....pana cand intr-o zi, efectiv am prins mai mult tupeu si am iesit si eu cu ei, asa m-ai neinvitata , dar a mers.
Si la chestia cu clasa a 8-a,doar ca sfat,e ok ca anul acesta sa fii mai retrasa si sa te concentrezi pe invatat,crede-ma,la liceele,,bune'' sunt colective mai deschise la minte si ai sanse sa te imprietenesi mai usor cu alti oameni.
p.s:da, si unii din colegii mei(cei care nu erau rockeri) au facut o fata cam naspa la melodiile pe care le ascult si m-au numit,, satanista", dar guess what: le-am pus melodia aia de la apocalyptica : i don't care si le-am inchis gura )...
si daca mai simti nevoia sa vorebesti cu cineva in materie de sfaturi, poti sa-mi dai mesaj privat daca doresti!
Multa bafta iti urez! bye; p
Nu e nici din cauza părului, nici din cauza muzicii, nici din cauza îmbrăcăminții. Un om care se comportă ok va avea prieteni indiferent de acele lucruri enumerate mai sus. Probabil la un moment dat devii sâcâitoare, tu ar trebui să îți dai seama mult mai bine de motiv, noi nu știm detalii.
Incearca sa iti faci noi grupuri de prieteni. Nu te limita doar la scoala.
Mergi la un club de carte, apuca-te de un sport, fa ceva prin care sa iti ocupi timpul liberi si sa devii o persoana mai interesanta.
Si eu eram destul de timid, inca sunt, insa in sensul ca am nevoie de o perioada pana sa ma imprietenesc cu cineva. Acum un an si ceva m-am apucat de dansuri. Mi-am descoperit talentul ascuns, sunt foarte bun la asta si am capatat o mare incredere in mine.
Fa ceva la care sa fii foarte buna. Vei folosi acel lucru pentru dezvoltarea ta personala. Automat vei comunica si cu alte persoane.
Tine minte ca nu e important sa fii ca ceilalti. Fii tu si nu te supara pe colegii tai daca nh te invita la iesiri. Fii prietenoasa, vorbeste cu ei si in timp situatia se va schimba.
Bafta.
Elenastoica9 întreabă: