Fetita mamei, toti am trecut prin asta! Tu acum te maturizezi.Eu de la 7 ani imi faceam singura bradul.Mos Craciun sau Mos Nicolaie exista prin dragostea si cadourile pe care cei care te iubesc ti-le dau!
De asemenea totul este o sarbatoare in care fiecare face daruri celor dragi.Nu plange pentru asta!
In acest fel poti aprecia la justa valoare un cadou pe care parintii sau rudele au dat bani,nu au venit din cer!
Fiecare parinte cu copii mici stie ca va veni o vreme cand nu mai poti sa-i pacalesti! Dar nu este nici o problema!
Tu, in loc sa multumesti unui strain, Mos sau nu, le multumesti parintilor, ca aceleasi cadouri le-ai fi primit si de la Mos si de la familie.
Ca varsta esti suficient de mare ca sa intelegi adevarul.
In cativa ani o sa aflii ca nici vampirii, varcolacii, ielele, zeii, dumnezeii, zana maseluta, alba-ca-zapada, gizas, allah... De fapt, ai aflat acum.
Ai uitat iepurasul de pasti.
Fii calma cand vei mai mare vei descoperi ca nu exista dumnezeu sa vezi atunci suparare ca ai trait in minciuna toata viata ta
Wow am dat de intrebarea asta dupa 4 ani si ma amuza faptul ca chiar ai avut dreptate
Ma bucur de asta
De ce nu exista Mosc Craciun? Poti sa dovedesti ca nu exista Mos Craciun? Nu poti, deci exista.
In plus, este evident faptul ca Mos Craciun exista. Daca nu exista cine pune cadouri sub brad? Parintii? Nu prea cred.
Nu te speria, nu-ți vei pierde sensul existenței așa precum "raymusic22tm"! Nu-i atât de ușor. Ar trebui ca cineva să fie foarte ignorant, arogant, mândru și nesincer cu el însuși să ajungă chiar acolo. Ca să ajungi acolo unde spune raymusic, înseamnă să presupui că perfecțiunea copleșitoare a tuturor formelor de viață, a Vieții în general ar fi... un banal accident al haosului universului. Într-un cuvânt, ar însemna să cazi într-o ignoranță totală!
A fi copil și a crede în Moș Crăciun nu este un lucru anormal întrucât un copil nu are la dispoziție CUNOAȘTEREA pentru a evita confuzia. În schimb, peste 6 miliarde de oameni care cred în Dumnezeu, oameni ce au la dispoziție cunoașterea (rațională, mistică, axiologică...), nu pot fi considerați ignoranți pentru că vor să dea vieții lor un sens!
Și încă ceva, Moș Nicolae (Sf. Nicolae) chiar există! Nu o fi cel care aduce dulciuri, dar este în schimb cel care are locul său între sfinții lui Dumnezeu!
Da.mos craciun exista si este bine sa existe cat timp esti copil.cand cresti mare,este bine sa devii tu mos craciun,asa cum a lasat mantuitorul nostru vrem pentru orice; pentru ras,pentru plans, pentru pace, pentru razboi, pentru ura, pentru iubire.deci este o vreme cand primesti daruri.vine o vreme cand trebuie sa oferi daruri, unor copii, unor necajiti, unor bolnavi si asta o sa-ti aduca bucurie multa in suflet.deci mos craciun exista el fiind spiritul omului de a darui, de a aduce bucurie, fericire in viata lui si a celorlalti.deci fii fericita.mosul exista si in tine.a venit mosul la parintii tai? din partea ta? fa-le un cadou si pune-l sub bradut din partea ta pentru ei.sa vezi ce mos craciun fericit vei fi.o sa vrei sa daruiesti mereu.craciun fericit.
Poti sa le spui parintilor, nu este nici o problema. Nu se vor supara pe tine si nici tu nu trebuie sa fii suparata. Ce te faci? Te bucuri de cadourile pe care le vei gasi sub brad! Si daca vrei sa le oferi si tu ceva, incearca sa le faci o felicitare ( cum cred ca ai facut la scoala, de 8 martie ), in care sa le multumesti pentru darurile primite si sa le spui ca ii iubesti. Si stii ceva? Mos Craciun este ca o poveste si aduce bucurie la mici si mari.
Pai sincer si eu dupa ce am aflat cand a vn ""mosu"" nu m-am simtit ca inainte....pai ii intrebi chesti despre mos craciun sau alea alea sh le spui la un momen dat... funda?
Scrie-i o scrisore prin care ai vrea sa-l vezi in realitate si poate il vor costuma pe cineva sau scrie-i scrisori in fiecare an si te vei obisnui uitate la filme cu mos craciun si asa iti vei imagina
Multumesc tuturor! I-am spus mamei.V-as fi dat la toti funda, dar nu se poate.Bine...Nu chiar la toti.Nu i-as da lui raymusic22tm.In Dumnezeu cred.Si pentru cei ce au spus ca nu exista vampiri, varcolaci, etcetera... Oricum nu credeam in ei.Va multumesc tuturor! Noapte buna!
Tocmai de aceea ai 10 ani. mintea ta nu este formata inca si nu ai minte asa ca crezi in dumnezeu pentru ca asa teau invatat parinti tai care probabil mintea lor este minuscula.ia-ti o carte si citeste mai bine nu mai sta toata ziua pe internet ca se vede ce ti-a facut.
Eu la10 ani fumam si faceam glume despre mos craciun
Si crezi ca daca fumai esti mare si tare? asta este prostie!
Nu am zis eu asta, ca eram mare si tare
Te-ai lasat de fumat?
daca da, esti cool.
daca nu...nu esti.
Tot incerc
Incearca asa este bine!
Nu fi suparat, Mos Niculae exista stai linistit.Si eu am zece ani si iti voi spune o intamplare.Cand eram mai mic in ziua de Mos Niculae noaptea eram doar acasa cu mama si dupa m am gandit sa sting luminile si televizorul(mentionez ca geamurile erau inchise si usa la fel de doua ori, nu avea mama cum sa iasa din camera ca simteam. Dupa 10 secunde am aprins lumina si ghici , niste duluciuri si o tabla cu culori carioci guma de sters pensule pictura etc.Deci gandeste, poate ca mos Craciun nu exista, dar Niculae cu siguranta, tinand cont ca acest Niculae e un sfant de Sfantul Niculae.Mai vb
Scrie-i Moshului o scrisoare, de parca ai fi suparata, si spune-i,, Draga Mosule, im pare rau dar la un moment am aflat ca nu exishti, am aflat ca mama si tata imi pun cadouri sub brad. Imi pare rau as vrea sa cred im tine dar asa-i viata, adevarul iese intotdeauna la iviala.Dar cei de facut? sh spune-i ca n-o sa-i mai scrii si gata
Sper ca te-am ajutat... funda