În primul rând nu mai lua acele pastile care îți fac rău. Găsește un coleg la care să mergeți să faceți lecțiile împreună. Și, singur, fi ambițios, să fi cel mai bun din clasă! Nu cu pastile, ci cu propria voință!
De asemenea, renunță, când înveți la a deschide telefonul, laptop, televizor. Doar cu cărțile pe masă să fi!
Ok...
Nu mai lua pastile. Trebuie sa stii ca fiecare om are memorie. Fiecare poate retine orice. Acele pastile doar iti energizeaza creierul. Il epuizezi asa. Mai bine ia vitamine. Creierul consuma reaurse si astfel o sa le poti compensa.
In al doilea rand, da... invata si invata. Nu e chiar asa. Notele sunt doar niste cifre.
Poti invata la fel ca pana acum. Daca inveti din timp reusesti. Invata logic nu pe de rost.
Nu ma axez prea mult pe metode pentru ca urmeaza sa iti spun (poate te ajuta) o parere personala pe baza a ceea ce am trait pana acum.
Nu te chinuii cu notele si mediile serios. Invata ce iti place. In ziua asta notele nu ineamna nimic(nici in altele cred ca nu ah insemnat). Nimeni nu te intreaba de note mai tarziu. Conteaza doar ce stii. De fapt nici informatia nu mai e asa de prioritara. Ci faptul cat de repede poti sa te informezi si sa reusesti.
Eu la fel ca tine am incercat sa iau note mari prin liceu si astea. Acum... conteaza doar ce am invatat si la ce m-am descurat bine. Cand te angajezi (pana la urma despre asta e vorba in viitor) nu o sa te intrebe cineva de note. O sa te angajeze coneva la o multinationala (sau la stat) si o sa conteze ce stii sa faci. Daca nu stii sa faci o sa stai pe dinafara cu o diploma in mana si nu te ia nici naiba.
Axeaza-te pe ce te pasioneaza.
Fi tu singur, cu pasiunea ta, pe care ai face-o in fiecare clipa fara sa te saturi. Asta o sa te ajute in viata. Nu notele. Invata sa zicem sa poti sa te mentii.