Buna! Si eu am tot 14, si avem as putea spune un caz similar prin asemanare de situatii. Stiu ca partintii tai par ca nu te inteleg, dar asta e conceptia fiecarui adolsescent de aceasta varsta. In realitate ei vor doar o viata mai buna pentru tine, vor sa te realizezi, sa devi cineva independent, de asta te trateaza mai sever si te forteaza sa faci lucruri pe care tu nu le doresti.
Sinuciderea nu a fost, nu este si nu va fi vreodata vreo solutie, e doar o fuga de probleme care nu cauzeaza decat si mai multe la randul ei, si tot asa, nu vreau sa o mai lungesc intrand in detalii.
Ar trebui sa fi mandra de tine si ceea ce poti face, pentru ca inteligenta si caracterul te fac mai frumoasa decat orice machiaj. Bineinteles ca vrei si tu sa te fardezi, e ceva normal, dar parintii si in general oamenii ca au prins o perioada dinaintea anilor 2000 nu concep lucrurile la fel ca noi, li se pare absurd, ciudat. Fericirea trebuie cautata in lucrurile mici. Sa nu crezi ca daca iti faci o suta de prieteni sau te duci in cluburi devi fericit. Prin asta doar te minti pe tine insuti. Fi fericita ca traiesti, ai o familie, ce manca, un acoperis deasupra capului, si iti poti creea un viitor. Lucrurile se vor adapta la mai bine pe parcurs si in viitor incearca sa socializezi mai mult cu parintii, sa inveti sa-ti exprimi mai bine opinia spre exemplu "nu voi fi plecata mult", "pot sa merg...", "pot sa fac" si in schimbi continua sa-i recompensezi cu note bune, etc, etc.
O sa vezi ca totul va fi bine.
Bafta multa!
Da-mi voie sa te contrazic..Nu e ok sa indupleci parintii cu niste amarate de note pentru a te lasa sa fi mai liber. Facand asta, devin si mai obsedati. Actiunile vietii nu trebuie controlate decat de persoana care vrea sa actioneze, nu de niste cifre. Daca ea nu continua sa mai ia note bune, inseamna ca i se va lua libertatea?
Hmm, termentul de "libertate", deja i-am pierdut semnificatia..in timpurile noastre totul se invarte in jurul acelor cifre, nu mai ai libertate, nu mai ai dreptul la opinie, nu e corect, dar e adevarat.
Suntem obligati sa ne adaptam acestor lucruri, fortti de circumstante, nu e ceva ce eu am impus, nu e ceva ce eu vreau, sunt doar realista.
Doar voi puteti schimba asta, continuand asa nu veti ajunge niciunde ..sunt copii care profita de acest "beneficiu".(iau o nota buna, pot sa le cer orice parintilor)cred ca te afli si tu printre ei. In cazul asta voi sunteti de vina si tot voi va doriti o viata ca asta. Abia ati deschis ochii si v-ati lovit cu capu de zid ca parintii nu va inteleg. Pana acum va convenit acest lucru. Nu inteleg de ce continuati... faceti-i sa va intaleaga si sa excludeti notele din peisaj fara a mai oferi recompensa. In viitor vei detine o mentalitate excelenta oferind recompense la fiecare pas. Cred ca ma opresc aici. Succes mai departe in tot ce vreti sa obtineti!
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Parerea mea ar fi sa faci ce iti place..nu ce ti se impune. Solutia la ce ai scris tu ar fi sa schimbi mentalitatile parintilor tai, ceea ce e imposibil. Trebuie sa cauti intelegere si sa le explici de fiecare data de ce vrei sa faci un anumit lucru. Nu mai fi trista..gandeste-te ca ei oarecum te-au ajutat ca sa fii cine esti tu acum. Trebuie sa ai incredere in tine si sa te gandesti ca pana la urma tu decizi. Inteleg ca te-ai saturat ..va trebui sa astepti un timp ca sa poti merge mai departe in viata, pe drumul tau, in care vei fi independenta in alegerea propriilor decizii.