Buna Iasmina! Din pacate inteleg prin ce treci. M-am mutat de multe ori de cand eram mica. Am plecat din Romania in SUA cand aveam 5 ani iar tatal meu s-a recasatorit acolo. Am invatat engleza si pot zice ca in SUA a fost una dintre cele mai avantajoase perioade pentru mine dat fiind faptul ca am invatat engleza la ea acasa, am avut ocazia sa cunosc si sa interactionez cu persoane de mai multe nationalitati. Cand aveam eu 8-9 ani ne-am intors in Bucuresti(eu, tata, noua mea mama si copilul lor adica fratiorul meu,), m-au inscris ai mei la scoala acolo, am reluat clasa intai, eram la un colegiu de arte, ma adaptasem, imi place insa urmatorul an ne-am mutat in Brasov, la un liceu cu predare in germana. Asa ca am luat-o din nou de la capat si mi-am facut mult mai greu prieteni si m-am adaptat mai greu insa in Brasov am stat pana la 14 ani si ceva. Tata fiind olandez a hotarat ca e cel mai bine pentru noi sa ne mutam cu totii in Olanda....si-am luat-o de la capat dar crede-ma ca e bine. Am un an si jumatate de cand stau aici. Si eu m-am maturizat mai devreme date fiind imprejurarile dar daca ai ocazia sa calatoresti, fa-o si tine minte ca familia e cea mai importanta. Vei vedea ca-ti va prinde bine in viitor mai ales ca vei avea cunostinte lingvistice avansate iar cu scoala de arte, stai si termina-ti clasa a 6-a in Portugalia si apoi mutati-va cu totii in Angola, sunt sigura ca si acolo vei gasi o scoala de arte si tu stii deja portugheza deci iti va fi mai usor din acest punct de vedere. Nu da curs rautatilor colegilor pentru ca furatul prietenilor e o dovada de imaturitate din partea lor...
Cum ai zis si tu ca nu vrei sa te mai muti de la o scoala la alta si sa iti incepi viata de la 0, ramai sa terminii cls a 6-a apoi du-te la arte gandeste-te la viitorul tau cum vrei sa fie. Nu ai ce face in Romania ti-o zis din propria experienta! Du-te in Angola! Parerea mea Sper ca te-am ajutat!:* Succes!