Micsunelele sunt plante originare din Europa si sunt foarte raspandite ca plante ornamentale.In Romania este intalnita in locuri luminoase, insorite, cu umiditate medie sau este cultivata cu scop ornamental. Tulpina plantei ajunge pana la 45 cm inaltime, frunzele sunt paroase, lanceolate sau liniar lanceolate, ascutite, intregi, uneori ondulate. Florile sunt mari, dispuse in ciorchine spre varful ramurilor, portocalii- aramii, foarte parfumate si infloresc din martie pana in iunie. Dintre substantele chimice continute de planta enumeram: cherotoxina, cheirozidina, tanin, mirozina, saruri minerale, ulei volatil, acizi grasi, glicozide.
Principalele calitati ale Micsunelelor sunt: laxative, diuretice, cardiotonice, antiseptice, antiinflamatoare, antivirale, emenagoge. In fitoterapie se utilizeaza plantele recoltate in timpul infloririi si semintele.Aici ai o poza:http://www.google.ro/......tp?/imgres
Da.dar eu vroiam simbolul! De ce a pus tocmai "foicica micsunea"! Stiu ce este floarea aceea, imi trebuie simbolul pentru ora de romana, nu pentru biologie! Dar oricum...merci pentru raspuns!
Imi pare rau dar mai departe nu mai stiu.Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Nu-i nimic
anonim_4396 întreabă:
Radu_Alexandru_1999_jehw întreabă: