| BeatrizBetty a întrebat:

Vorbesc cu un baiat de 5 zile pe Facebook.Astazi parintii mei au afltat ca vorbesc cu el si fiind mai exigenti mi-au luat telefonul, Facebook-ul si nu mai ies afara pana luni. Au vazut toate conversatiile mele cu el.Nu va ganditi ca eu le-am aratat.Tata a intrat pe Facebook-ul meu pentru ca imi stie parola.Tata i-a spus baiatului sa ma lase in pace pentru ca altfel il "joaca in picioare". Baiatul s-a atasat foarte mult de mine si eu de el iar pe 13 septembrie urma sa iesim in oras.Parintii mei au vazut ca am planuit si acest lucru si va dati seama ce mi-au facut! Au bagat de la ei ca eu o sa ma duc la el acasa si multe, multe chestii care m-au durut si care nu sunt adevarate.Am ajuns sa cred ca nimeni nu ma cunoaste suficient de bine.Nici eu nu ma cunosc in totalitate. Oare baiatul o sa mai lupte pentru mine sa fim impreuna? Vreau un sfat! Sunt distrusa total.Nu vreau sa ma inchid in mine pentru ca stiu ca nu-mi face bine acest lucru dar am o depresie continuua de azi dimineata cand au aflat parintii mei.Sunt nelinistita!

8 răspunsuri:
| Dobros a răspuns:

In primul rand spune-le ca e doar un prieten.Ca nu e golan si nu injura. E foarte de treaba si blablabla. Nu spune ca e tandru/romantic ca, din ce ai spus o sa le dea ganduri. Tine capul sus. Se mai intampla. Btw. De ce stiau parintii tai parola de la fb? Fii si tu mai preventiva. Mai ales daca stii ca inventeaza chestii. Nu te intrista. Ar trebui dar no face. Vor crede ca esti disperata dupa el si ca, chiar vrei sa te duci acasa la el si. Ei stii tu. Aratale o masca care zambeste. Si poate alta data stergi situ mesajele si vorbesti si te intalnesti cu el pe ascuns. Parintii de fete sunt mereu mai preventivi. good luck. O sa ai nevoie

| pietrean a răspuns:

Probabil,parintii au socotit ca esti prea micuta,ca sa-ti faci un prieten mai apropiat,sau nu au inca incredere deplina in tine, dar cred, ca mai mult nu au incredere in acel baiat, pe care nu-l cunosc, nu stiu mare lucru despre el ca persoana.Parintii,sa stii,cauta mereu sa fie protectorui,mai ales caum,cand se pot intampla atatea lucruri rele,deoarece multi au incredere in cineva pe care l-au cunoscut pe net.
Nu ar trebui sa te superi pe ei,ci doar sa incerci sa le capeti increderea,cerandu-le sfatul in unele privinte,spanandu-le despre prietenii tai,facandu-le chiar cunostinta cu ei.
Banuiesc ca si baiatul are cam varsta ta,asa ca, ma indoiesc ca are cum "sa lupte pentru tine". Poate o sa inteleaga faptul ca parintii tai, vor doar sa aiba grija de viata ta si sa nu patesti ceva, despre care nu stii mare lucru("nici eu nu ma cunosc suficient de bine").
"Distrusa","depresie", nu prea stii ce inseamna cu adevarat aceste lucruri! Esti foarte suparata ca nu poti face ceea ce vrei si mai ales ca ai fost pedepsita.Pana luni, nu este un "capat de tara", zilele trec repede, daca iti cauti sa-ti ocupi timpul cu ceva constructiv.Incearca sa stai mai mult pe langa ai tai, propunele sa mergeti impreuna undeva, unde poti sa discuti cu ei, despre problemele tale de adolescenta.Capata-le increderea si o sa vezi ca nu mai ai nici-o depresie.

| Zedge a răspuns:

Cati ani ai, sunt aproape sigur ca ai 13-14 ani sau poate mai putin si iti trebuie dragoste si iubiri la varsta asta. Tu la varsta asta ar trebui sa ai alte prioritati decat iubitii si anume scoala.
Asa ca asculta de parintii tai ca nu iti vor raul si le vei multumii mai tarziu.

| DiannaM94 a răspuns:

Draga mea, parintii tai cu siguranta au ca prioritate binele tau dar devenind prea posesivi te ranesc pe tine. Se intampla asta. Dar daca baiatul respectiv nu lupta pentru tine, atunci nu merita cu adevarat bataia de cap.
Daca intr-adevar esti micuta ca si varsta, atunci inteleg frica parintilor tai. Ei au incredere in tine, dar nu il cunosc pe el si de aici toata aceasta nebunie.
Daca este si el de acord, si de asemenea si parintii tai, cheama-l la tine acasa sa vorbeasca si ei cu el si sa vada ca poate nu e asa cum cred ei.
Si n-ar trebui sa fii deprimata. Este o intamplare de care vei rade peste cativa ani, te asigur!
Mult succes! :*

| leivi a răspuns:

Cand iti vor da telefonul schimba-ti parola de facebook! Si spune-le ca doar vorbeai cu el....si doar il jucai pe degete, vroiai sa faci caterinca, sa-l induci in eoare!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Parintii tai au o oarece dreptate, in sensul ca cine stie peste cine dadeai la intalnirea aia, dar totusi daca stii ca esti controlata in halul asta de ce nu te abtii de la chestii de genul?

| FABULOSUL6000 a răspuns:

La 14 ani cat ai tu nu e ok sa te intalnesti cu straini de pe internet. Nu-i cunosti si sa nu crezi ca doua vorbe spuse frumos fac din el o persoana de incredere. Oamenii mint, mint mult ca sa obtina ce vor. Parintii tai stiu ei ce fac, nu au trecut prin viata degeaba chiar daca tu crezi ca sunt rai. Ei vor sa te protejeze de toti dementii care vor sa profite de o fata fara experienta care crede tot ce zic ei.Cati ani are el? 18-19 nu-i asa. De obicei pe acolo se invart astia. Asculta de ce zic ai tai ca nu te invata de rau.

| mont a răspuns:

Astia sunt parintii, se intampla si la persoane majore. Tot ce poti face e sa te ascunzi mai bine data viitoare sa nu afle cu cine vorbesti pe facebook. Daca a fost amenintat greu de zis daca baiatul acela o sa te mai vrea.