Dragostea este senzatia ca ai gasit persoana visurilor tale. Iubirea inseamna ca esti sigur ca si tu esti persoana visurilor ei.
Dragostea-este si pentru sufletul pereche sa zic asa, si pentru famile desi se manifesta diferit dar poarta acelasi nume.In schimb IUBIREa este numai pentru persoana iubita.
Dragostea se manifesta si pentru cei dragi(familie, prieteni) si pentru persoana iubita, insa iubirea este ceva mai profund si este destinata exclusiv persoanei iubite.
Daca exista vreo diferenta sa iti spun sincer habar nu am dar ca sa ma bag si eu in seama daca pui dragostea si iubirea, daca le combini poate se iubesc si ele ce nu au voie? deci nu cred ca ai inteles ceva. da cred ca nu este nici o diferenta auzi? dc nu le aranjezi tu o intalnire si atunci ai sa vezi daca este vreo diferenta eu am incercat nu nu mi-a reusit aaa Multa Bafta sa imi sp si mie daca este vreo diferenta
Nu cred ca exista vreo diferenta intre cele doua cuvinte. poate exista o diferenta in "a placea" si "a iubi". Aici da, de placut placi pe mai multi. de iubit. ei bine. multi dintre noi nu stim ce este iubirea. putini o simt. putini o traiesc. putini o au.
Dragotea ai putea so simti in 1000 de feluri. niciodata la fel.Incerci sa o explici? Nu. mai bine nu. pentru ca se zice ca atunci cand stii de ce iubesti o persoana deja nu o iubesti asa cum crezi. Iubirea trebuie simtita.
Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
Iubirea -este o temă literară foarte vastă şi importantă, ale cărei origini se leagă de originile culturii umane. În opinia lui Victor Hugo,"dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeaşi natură.
Dragostea e ca o scânteie divină şi ca sufletul, şi tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor şi infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini şi nimic nu-l poate atinge. Îl simţi arzând până în măduva oaselor şi-l vezi strălucind până în adâncurile cerului". Înrudite, prin sens, cu termenul "iubire" sunt termenii "eros" şi "amor".
fundita? pliiiizzzzz
InstinctPr3ciS întreabă: