Ma pregateam sa plec la Palatul C.F.R. ca sa depun cateva petitii ale membrilor acestui forum. Timp aveam din belsug, iar eu cum locuiesc in apropierea Garii Obor, imi vine o idee: Ce-ar fi sa ma duc la Palatul CFR situat in apropiere de Gara de Nord, cu trenul Bucuresti Obor- Dragonul Rosu-Gara de Nord, si sa nu mai ma duc cu tramvaiul! Este adevarat, fac mai mult, aproape o ora, ma costa si mai scump, insa zic eu, ma plimb cu trenul, cu o rama 58, fac si clienteala acestui tren care duce dorul calatorilor, si e mult mai placut decat sa circul prin aglomeratie. Zis si facut. Trenul nu a avut mai mult de 10 calatori. Eu eram singur in vagon, deschid geamul si fac 2 poze cu Lacul Fundeni si cu Pasajul suprateran situat pe Sos. Fundeni, gandindu-ma sa le postez la M800, cu titlul, Obiective situate pe M800. Rama ajunge in Gara Pantelimon. Vine si controlorul, se posteaza langa usa de langa scaunul meu, si astepta ca seful de gara sa dea semnalul de plecare, pentru ca sa fluiere. Atunci ma duc la usa si il intreb:
-Mai stam mult aici?
-Nu stiu! imi raspunde sec si nici nu se uita la mine
-Dar de ce trenul trebuie sa rebruseze in Pantelimon, cand este o linie care duce direct de la Dragonul Rosu la Gara de Nord si nu se mai pierde nici timp? intreb eu.
-De unde sa stiu! Dar tu de ce faci poze? Crezi ca nu te-am vazut cand ai facut poze? Stai sa plece trenul si discutam noi! Sa vezi tu ce amenda primesti!
Am inlemnit! Nu ma asteptam la asa ceva, si nu credeam ca m-a vazut, si nu ma asteptam sa mi se vorbeasca asa de dur, incat parca cine stie ce facusem! Fiind luat prin surprindere, incepuse sa imi bata inima, dar zic in sinea mea, sa incerc sa fiu stapan pe mine, sa nu ma pierd cu firea, ci sa depasesc acest moment.Atunci ii zic:
-Pai sunt iubitor de peisaje, am pozat un lac si un pod!
-Da si apoi le pui pe internet! Lasa ca va stiu eu pe voi! Stai sa plece trenul si discutam! Sa pregatesti amenda si sa scoti filmul din aparat!
Tac din gura. A nimerit-o cu postatul pe internet, insa cu scosul filmul din aparat, este paralel, caci aparatul care il aveam era bineinteles, unul digital. Ma indrept usor spre scaun, calm, incercam sa fiu calm si ma gandeam ce sa fac.Tresar cand aud fluierul controlorului, usa se inchide, iar controlorul vine la mine, si imi vorbeste destul de dur:
-Va rog mai intai sa imi prezentati legitimatia de calatorie!
Ii arat biletul, aveam bilet, nu imi place sa merg cu nasul, mi-l da inapoi, apoi imi spune.
-Va rog sa pregatiti actul de identitate si aparatul de fotografiat, vin imediat!
Si pleaca in celelalte vagoane sa controleze si biletele celorlalti 9 insi care erau in celelalte doua vagoane. Iar eu am ramas pe scaun perplex si nu imi venea sa cred ce mi se intampla! Zic, asta se uita dupa spaga. Dar orice ar fi, nu am sa ii dau nici un buletin, si nici un aparat, pentru ca e proprietatea mea. Atunci imi vine o idee: Cat ai zice peste, sterg acele doua poze, iar acum ma gandeam eu cum sa il atac, pentru ca ma infuriasem. Nu mai avea nici o dovada. Pe aparat mai erau doar cateva poze cu Lacul Tei, deci peisaje. Ma gandeam sa merg cu el unde o sa ma duca si sa spun acolo ca ma uitam pe geam dar nu faceam poze, ci imi priveam acele poze de pe aparat cu peisajele de pe Lacul Tei. Si fac si o plangere in care il reclam de abuz, si de lucruri care nu le-am facut! Si il reclam si ca pierd din timpul acesta pretios! Spaga nu ii dau deloc, sub nici o forma! Si il vad ca vine. Se aseaza pe scaun langa mine si imi spune:
-Sunt multi ca tine care fac poze si le posteaza pe internet
-Dar eu nu postez nimic pe internet!
-Nu conteaza! Ai calcat legea.(nu mai stiu ce numar a spus)
-Pai am pozat peisaje! Sunt iubitor de natura. de frumos.
-Si maine apar si eu pe internet!
-Dar nu v-am pozat pe dumneavoastra! Si nu postez nimic pe internet! Ce! Acum toti care au aparate, posteaza pe internet? ii spun eu!
-Lasa ca stiu eu, ca si eu am doi copii. Le-am facut casa. Sunt casatoriti. Dupa cursa asta inchei si eu pe ziua de astazi si plec acasa. In tinerete am facut si box. Fii atent, ma asculti ce zic?
Si incepuse sa imi povesteasca verzi si uscate, eu trebuia sa ma uit la el, eu as fi dorit sa ma uit pe fereastra, trecusem de Gara Baneasa, ne apropiam de Gara de Nord, eu voiam sa vad trenuri, el imi spunea sa ma uit la el, ma obosea cu ceea ce imi spunea, vorbea precipitat, gesticula cu mainile, si duhnea a bautura!
-Asta e mort de beat! imi zic in gand! De aceea avea teama ca va aparea pe internet!
Si asa a fost. Il ajunsese bautura. Nu mai putea nici vorbi. Ajungem in Gara de Nord, ne despartim, dam mana prieteneste, si plec sa depun petitiile la palat. O intamplare deloc placuta, o intamplare nedorita, daca nu l-am pozat, macar despre aceasta intamplare tot am scris, doresc sa adaug faptul ca dialogul nu a fost intocmai, pentru ca de asta vara de cand am patit acest lucru, au trecut cateva luni, dar a fost ceva asemanator.
patrizia696 întreabă: