Si eu am dat evaluarea nationala.
Nu o sa fie asa greu pe cat crezi, sigur o sa ai emotii atunci, asa e si normal dar dupa o sa treaca.
Axeaza-te mai mult la materia la care te pricepi tu cel mai bine dintre astea 2 ca sa iei la aia nota mare care sa te ajute.
Asa cum am facut eu, la romana ma pricepeam cel mai bine, am invatat mai mult la romana si am luat 8.20, fara nota asta nu as fi avut medie mare de intrare la liceu, nu prea am invatat atunci la mate deoarece nu avea rost, era pierdere de timp si totusi am luat 4, 60 daca nu gresesc si mi-a iesit media 6.68, sincer nu ma asteptam sa iau asa mult.
Asa sa faci si tu, sa te axezi pe materia la care o stapanesti cel mai bine, ce daca la mate iei nota mica, poti lua 2 si ceva atata timp cat la RO ai peste 9.
Profii zic doar asa ca o sa fie greu, ca o sa iei sub6 la examen dar nu e asa cum zic ei, nu trebuie sa ii asculti.
Multa Bafta! si sa intri la liceul dorit.
Pace si iubire!
Pai, ai putea sa iti cumperi niste culegeri diferite de cele din clasa pentru a putea exersa exercițiile pe care le faci cu profesorii. Daca nu te descurci, poti ruga un coleg mai bun sa iti explice si dupa sa încerci sa faci singura
La română ar trebui sa îți înveți de pe internet sau din gidul de evaluare toate compunerile de la partea 1. La mate fă multe exerciții și dacă ai nevoie, cere ajutorul unui prieten care a dat deja evaluarea și a luat o notă mare.
Hei! Roaga un coleg care face pregatire si in particular sa te ajute.Intalniti va undeva si fa poze la ce a lucrat sau cere i unei cunostinte care a tarminat calsa a 8a caietele(asta mai mult pentru ce a lucrat, fiindca toata teoria o gasesti in culegerile cu modele de teste de evaluare nationala).Iti recomand culegerile de la paralela 45.Eu am lucrat la matematica si in clasa si in particular de pe culegerea asta, iar la romana am lucrat singura.Fa cat de multe teste poti si totul o sa fie ok. Daca vrei sa ma mai intrebi ceva da mi add. :*
Ai putea sa te muti de la scoala aceea si sa te duci la una in care stii ca se preda bine...Ai putea sa le explici profesorilor ca vrei sa va explice mai mult lectia din care va da tema(aceasta ar fi cea mai buna modalitate.Macar sa incerci sa vezi daca se schimba ceva in modul de predare al lor)
Nu ma pot muta de la scoala in care sunt, este singura scoala din oras in care au si liceu in rest numa' generala si atat, am incercat cu sa vorbesc cu ei dar nu am rezolvat nimic nu au vrut să ma asculte.