| Visinata2008 a întrebat:

Heyyyy! După gimnaziu aș vrea să iau o pauză de la școală și să stau un an pe la țară ca să-mi înțeleg propria persoană mai bine și încă nu știu la ce liceu să mă duc. Merită? Se mai pune examenul dintr-a 8-a sau mai trebuie să-l iau odată?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Esti mult prea micuta ca sa intelegi ceva dupa ce termini 8 clase, eu spun s atragi tare cu invatatul si dupa ce termini 12 ani, liceul, atunci sa reflectezi la ce vrei sa faci.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Vezi tu, 10 clase sunt obligatorii... pauza o iei cand termini scoala.

| dullcat a răspuns:

Buna.Sfatul meu e sa iti vezi de scoala.E o idee proasta sa iti iesi din ritm si sa intalnesti la tara persoane care s-au lasat de tot de scoala, ca apoi sa te bata si pe tine gandul sa procedezi astfel.Gandeste-te ca pierzi un an in care uiti o buna parte din materie, un an in care creierul tau nu mai este stimulat la fel, desi in adolescenta esti perfect capabil/a sa inveti orice, retii mult mai usor, creierul e ca un burete care absoarbe orice, spre deosebire de mai incolo cand te maturizezi.Repet, nu mi se pare o afacere buna.Parintii tai ce parere au despre intentiile tale?

Sa stii ca daca iti faci o rutina cat de cat, ai destul timp si de teme si de relaxare plus descoperire personala si de treburi prin casa etc.Trebuie doar sa vrei si te organizezi un pic. Orice alegi, succes.

| Hyperion7 a răspuns:

Pai daca vrei sa stai la tara, stai la tara in timp ce faci naveta de la tara la oraș.
Nu are rost sa iei o pauza, părerea mea.
In funcție de cât iei la examenul de clasa a 8-a, te orientezi care liceu ar fi mai bun.

| sammie a răspuns:

Nu, nu merită. Mai bine iti vezi de carte, de invatatura si incearca sa te axezi pe materiile care-ti plac cel mai mult. De pilda, daca-ti place informatica si matematica te poti duce la un liceu special pentru mate-info. Daca nu-ti gasesti un hobby ( mai exact o materie care sa-ti placa ), atunci nu vei face nimic in viata, vei face 6 facultati ca altii dar tot ca vanzator o sa te angajezi ca nu stii ce serviciu iti place din alea 6.

| FindMyName a răspuns:

E o idee rea. Ține-te de școală sa ajungi ceva bun, nu te duce la țară, cu ce te ajută să te duci? Dacă mergi la țară crezi ca chiar te ajuta sa îți înțelegi propria persoană? Dacă ții sapa în mână, asta nu îți arată că te înțelegi tu pe tine.