Vrei sa te apuci de fumat pentru ca nu ai altceva de facut, si fumatul este singurul lucru care-ti vine in minte in acel moment.
Trebuie sa-ti gasesti o ocupatie, ceva care sa te faca sa uiti de chestia asta.
Nu cred ca e nevoie sa incep cu "daca nu fumezi traiesti mai mult" sau ceva de genul pentru ca presupun ca deja te-ai gandit la asta si nu te-a ajutat.
Cel mai bun lucru pe care-l poti face ca sa nu te gandesti la ceva este sa-ti gasesti ceva de lucru, nu stiu, ce vrei tu, youtube, blog, jocuri, orice pe pc, sau de citit nu conteaza, ceva care sa-ti placa, sa-ti ocupe timpul si sa te faca sa uiti de tigari.
Oricum, daca nu prea te intereseaza sanatatea gandeste-te la ce o sa creada lumea despre tine.
O sa mirosi foarte mult si rau a tigari si trebuie sa ai grija mereu ca asta sa nu se intampla in preajma parintilor sau a altor persoane care nu vrei sa stie, o sa cheltui multi bani, bani pe care ii poti folosii in alte scopuri, si poti ajunge dependenta, si normal asta e rau.
Pai clar ca acum ti se pare interesant si atata tot. Nu esti stresata, nu ai un loc de munca foarte obositor sau ceva care sa te faca sa vrei sa te relaxezi sau eliberezi fumand. Daca te apuci, peste ceva vreme o sa ti se para ca nu stii de ce o faci, ca aprinzi o tigara doar ca sa nu ramana pachetu plin pe jumate saptamani intregi, plus ca daca mai esti vreo una slaba o sa ai asa zisa impresie ca esti dependenta chiar daca o sa fie ceva doar psihic. Sa nu mai zicem ca o sa fie agitatie si paranoie sa nu te prinda parintii. Faza e ca daca ai impresia ca vrei sa te apuci nu prea avem ce sa-ti facem decat sa-ti prezentam partile rele. Si o stiu pentru ca si eu cand mi-a picat cu tronc m-am dus si mi-am cumparat fara sa mai intreb de consecinte. Acum fumez doar cand chiar m-a scos ceva din sarite sau cand sunt cu mai multi si mi se ofera, dar ma pot lasa usor ca la varsta asta inca nu cred in dependenta.
Esti tentata sa te apuci dar nu vrei sa te apuci? Atunci nu o fa. Dar oricum o vei face pentru ca deja esti pe ganduri. O sa zici de ce nu si vei fuma la posta o tigara dupa aia una tu singura si tot asa pana ajungi la un pachet pe zi. Sa nu crezi ca exagerez, pana la urma fa ce vrei. In legatura cu moartea prematura nu iti fa griji, te poate omori un sofer beat inainte sa iti faca vreun rau tigarile. Pana la urma si aerul din oras e toxic deci tot aia e. Toate exemplele pe care le-a dat MenInShadow merg bine alaturi de o tigari si agitatia si paranoia despre care vorbea Mangusta este de fapt adrenalina si e chiar placuta. Iti recomand sa nu te apuci, sunt bani fututi aiurea, alt motiv nu ti-as gasi.
anonim_4396 întreabă: