| Vise1colorate a întrebat:

Hi all! Aveti idee cum se invata o limba straina? Adica mai exact ce ar trebui sa fac ca sa dea rezultate? Sa invat cuvinte, sa fac exercitii, cum sa am un vocabular ...etc.Ms mult, evident funditahappy

Răspuns Câştigător
| Altair92 a răspuns:

Ca sa inveti o limba straina ai nevoie in primul rand de un manual sau un program,(daca vrei sa inveti online), si un dictionar. Daca e o limba mai dificila, invata regulile de pronuntie, si citeste tot felul de texte in limba respectiva. Apoi cu timpul vei invata diferite cuvinte expresii, etc. Poti sa vizualizezi si filme, dar dupa ce ajungi la un nivel cat de cat ridicat. Si nu uita! Daca intr-adevar te pasioneaza o limba straina, trebuie sa-ti rezervi in fiecare zi macar o ora in care sa exersezitongue. Ai nevoie de timp si vointahappy

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E suficient sa fii cu o persoana care vorbeste acea limba si cu timpul te obisnuiesti, asa am invatat eu cand am parasit tara la 13 ani si m-am obisnuit in timp.

| Dav7id a răspuns:

Salut! Eu am 20 de ani.Stiu engleza, decent, dar la bac am luat bine de tot.Stiu engleza de la fostele desene Cartoon Network care erau difuzate in engleza de foarte mic.Mama ma intreba ce spun si incercam sa descifrez si pe afara aveam obiceiul sa vorbesc ca ei si uite ca azi vorbesc bine.Salut si Stiu ca foarte ciudat,dar asta a fost modul prin care am invatat cel mai bine, la scoala nu mai trebuia nimic, ma lasa profesoara sa fac singur exercitii si restul faceau lectia cu ea.

| DeCe a răspuns:

O limba straina o poti invata singura intr-un singur fel. Alegeti un film la care te uiti de cateva ori cu subtitrare iar apoi te uiti de o groaza de ori fara. O sa ajungi la un momentdat sa intelegi si sa cunosti perfect limba respectiva. Daca o faci intr-un alt fel, cu timpul o sa uiti foarte mult din ce ai invatat sau daca o sa te uiti la un film o sa trebuiasca sa ii dai foarte tare ca sa intelegi ce zic actorii. Unii vorbesc foarte repede iar tu trebuie sa fi gata sa intelegi ce zic ei. Stiu asta din propria experienta si la fel si de la alti prieteni care au incercat sa invete intr-un altfel decat ti-am zis eu.

| Loveis4free a răspuns:

O limba straina se poate invata doar cu un profesor foarte bun cu multa rabdare si constinciozitate.Trebuie sa iti cumperi multe caiete cu exercitii si sa incepi prin a invata cuvinte. Apoi trebuie sa iti angajezi un profesor care sa aiba rabdare sa te invete pas cu pas intreaga gramatica si sa te ajute sa in invatarea cuvintelor. Eventual sa traduci texte, sa te uiti la filme in limba respectiva si sa vezi daca poti intelege cea ce zic persoanele, sa citesi carti in limba respectiva si sa incepi sa vorbesti cu profesorul tau numai in limba respectiva.Este mult de munca daca vrei sa inveti o limba straina dar cu multa vointa se poate.Succes!

| MoatZa a răspuns:

Pai eu iti spun cum am invatat spaniolawinking.de o stiu aproape la perfect! uitandu-ma la telenovelehappy!big grin>. deic celk mai bine inveti o limba straina.ascultAndò.gen: sa te uiti la multe filme in limba pe care vrei sa o stii.sau sa vorbesti cui cineva care stie limba respectiva.sau na,, ceva de genuhappy.si in orice cazoh go on nu inveti la scoala sa vorbesti limba care o vrei[de ex engleza sau franceza]oh go on.