La specializarile noi n-ai mediile trecute in brosura, dar pe www.admitereliceu.ro s-au mai facut niste corespondente (daca anul trecut era de pilda clasa de filologie si acum in locul ei e clasa de stiinte sociale, se trece media de anul trecut cu mentiunea ca specializarea era alta). Intra pe site si alege-ti judetul, presupun ca ai nevoie de liceele din Bucuresti?
Foarte tare e aplicatia de simulare a fisei de inscriere. Nu-i nevoie sa-ti completezi datele personale, iti treci doar mediile si iti alegi liceele din lista: http://www.admitereliceu.ro/fisa-inscriere-liceu. Vezi insa ca nu s-au introdus inca specializarile pe 2010 in toate judetele, la unele sunt inca cele din 2009. Daca esti din Bucuresti nu e nici o problema, ai cele mai noi informatii. Oricum insa trebuie sa compari cu brosura, ca aia e de baza.
Din cate stiu eu, daca nu apare media ultimului admis, inseamna ca a fost introdus recent profilul respectiv la liceu. Nu se stie cu ce medie se intra. Depinde cred ca si de numarul de copii care vor acolo.
Daca scrie Specializare noua intra primii cu mediile cele mai mari, daca este pur si simlu o liniuta in patratelul ala inseamna ca nu se intra cu medie... adica pur si simlu intrii daca ai optat pentru asta. (nu stiu sigur, dar asa am auzit)
Oo, stai asa ca acum am vazut raspunsul precedent. Daca e liniuta nu inseamna ca intri oricum indiferent de medie! Inseamna pur si simplu ca anul trecut nu exista clasa aia si atunci nu au avut ce medie sa treaca. Daca nu stiti intrebati-i pe profesori, nu va luati dupa zvonuri ca puteti avea surprize neplacute.
Nu te culca pe urechea asta, gandeste-te mai intai tu ce vrei sa faci, apoi intereseaza-te, de obicei d p site-ul liceu, sau de pe edu care au fost mediile de intrare, dar nu trebuie sa fie neaparat o regula, depinde de la an la an.
BisScuiTheE întreabă: