Asta asa e. Deja la varsta de 12 13 ani esti adolescent...
Te combini, fumezi, fite si figuri. Deja se uita jocurile copilariei. O doamne, ei nu stiu ce pierd. Daca incepi sa fii matur de la varsta asta atunci pe la 20, 30 de ani ce o sa faci? o sa faci pe copilul... Ei o sa regrete. imi amintesc ca atunci cand eram mica adoram sa ma joc cu ceialalti, pititea, tara tara vrem ostasi si multe alte jocuri... Care ne amuzau, ne apropiau, nu exista invidie, era asa frumos. Acum totul s-a schimbat, unde te uiti pe strada multi au uitat de jocurile astea trist.
Pff sunt de accord cu voi toti...Dar asta e realitatea chiar daca nu e una foarte placuta...
Stii,poate chiar viata asta mai grea, traiul mai dificil-le dadea puterea necesara pentru a merge mai departe.Copilaria le-a fost frumoasa,fara telefoane,sms-uri,calculatoare,mess-uri,fara toata aceasta tehnologie care,desi greu de acceptat, mai mult rau ne face, decat bine.Si nu,nu noi ne maturizam prea repede,ei au facut-o dar, din fericire, si-au pastrat copilaria in suflet.Mama mea,spre exemplu,imi spune mereu:"Eu nu am avut tot ce mi-am Dorit dar,din fericire,am avut tot ce mi-a Trebuit". Fericirea lor consta in lucruri simple, precum fuga de acasa pentru a vedea un film la cinematograful nou deschis, poate...Copilaria poate le-a fost simpla,poate spun ca le e dor,dar de ce incearca mereu sa ne dea ceea ce ei n-au avut? Sa ne invete ceea ce ei n-au stiut? Poate ar trebui,acum,cand inca mai avem sanse,sa le aducem zambetul pe buze,sa le indepartam lacrimile care,fara voie, le aluneca pe obraz. Poate cu un "te iubesc" spus in rapezeala, am reusi.Merita incercat.
Ce sa zic?
Ai dreptate nici n-am ce sa comentez. Uneori stau si ma gandesc de ce vroiam atunci cand eram mica sa fiu mare?
Eu cred ca nu mai profita de copilaria lor din cauza calculatorului, acum gasca din fata blocului a devenit gasca din fata calculatorului, nu se mai joaca fotbal pe maidan ca organizeaza campionate de fifa in retea. Maturizarea? Dimpotriva, se maturizeaza mai greu, pe la 16-17 ani au impresia ca sunt maturi, dar sunt preocupati doar de lucruri marunte.
Buna buterfly, da ai dreptate majoritatea copiilor cred ca se maturizeaza daca fumeaza daca beau sau se inhaiteaza cu golanii si fac numa nazbatii si lucruri care probabil in viitor nu vor fii mandrii sau vor regreta.Eu am niste colegi care tot rad de mine si ma cam enerveaza dar daca as pune la suflet totul ar trebui sa ma sinucid.Este adevarat ca in trecut parintii nostri se bucurau mai mullt de viata si de copilarie, ei ieseau pe afara cu prietenii se jucau jocuri amuzante acum daca joci prinsea sau ceva in genu esti copil sau fraier nu esti "matur" ca altii. Parintii nostri nu aveau calculator nu aveau hi5, messenger, internet, nu aveau nici macar desene animate era program la televizor 2 ore din care 1 ora stiri cu Ceausescu si restul muzica patriotica cinstindu-l pe Ceausescu sau vreo emisiune despre cat de important este Ceausescu ma rog sper ca le va veni mintea la cap copiilor si sa ne mai dezvoltam ma bucur ca ai adus subiectul >SPER CA TE-AM AJUTAT
Alasvher întreabă: