| Capsunica56789 a întrebat:

Am 14 ani si ma dor ovarele si sunt pe stop, dar cred ca este ultima zi deoarece nu prea imi mai curge, tin sa mentionez ca am facut efort ieri.

Răspuns Câştigător
| Andreeush a răspuns:

Nu cred că te dor ovarele, e vorba de durerea menstruală, crampe.
Durerea apare ca rezultat al contracţiilor uterului pentru a îndepărta ţesutul de care nu mai are nevoie. Se consideră că grupul de substanţe chimice care provoacă durerea, denumite prostaglandine, sunt implicate în a ajuta uterul să se contracte.
La unele fete şi femei, durerile menstruale sunt uşoare, dar la altele durerile pot fi mai puternice. Nimeni nu ştie de ce, dar este posibil ca anumite femei să aibă prea multe prostaglandine sau să fie mai sensibile la ele. Acest lucru poate face uterul să se contracte cu o putere deosebită, blocând temporar alimentarea cu sânge a acestuia şi provocând şi mai multă durere.
În general, pentru majoritatea femeilor şi fetelor, durerea menstruală nu este un motiv de îngrijorare.
Iată câteva sfaturi pentru a atenua durerea:
-Căldura: aplicarea de căldură în zona respectivă poate atenua durerea menstruală. Încearcă să pui o sticlă cu apă caldă pe zona dureroasă.
-Exerciţiul: există dovezi care indică faptul că exerciţiile fizice pot reduce durerile menstruale.
-Masajul: unii oameni folosesc masajul pentru a atenua durerile din corp. Încearcă să masezi zona dureroasă a abdomenului folosind mişcări uşoare, circulare.
-Atenuarea durerii cu medicamente: pentru o atenuare suplimentară a durerii, poți folosi analgezice care se eliberează fără reţetă, eficienţa acestora fiind demonstrată prin studii.

0 răspunsuri: