Pentru ca asta depinde de fiecare si de personalitatea fiecaruia.
Daca ei vor sa fumeze de la varsta asta, fii sigur/a ca ei o fac pentru ca au vazut la altcineva, adica ca este" la moda".
Felicitari ca nu te afli printre ei!
Bafta
Prietenii tai sunt mai desfranati(lasati liberi, de capul lor), nu are cine sa-i supravegheze, presupun ca sunt golani sau altceva sau pur si simplu au prea multi bani
Oricum eu m-am apucat de fumat dintr-o prostie, eram singuru din grup care nu fumam si parca ma simteam pe dinafara cand isi aprindeau tigarile ma dadeam mai la o parte ca nu puteam sta langa ei, acum fumez de 2 ani si ma simt mult mai bine(din punct de vedere psihic), doar atat
App - alegeti prieteni care nu fumeaza si! SA NU TE APUCI DE FUMAT! in loc sa-ti iei de mancare te duci si bagi fum in tine!
Cum mi-a spus tata "Fiule, mai bine bei o bere, doua decat sa fumezi dar, neah... asta a fost sa fie
Bafta!
Fumatul este la moda. Toti se considera smekeri daca fumeaza. Ei aud poate de la parintii lor ca vor sa se lase de fumat si nu pot si ei incerca sa vada daca se pot lasa. DUpaia incepe sa le paka. mUlti adolescenti sunt asa si chiar si copii. PArintii nostri totusi s-au afpucat de la o varsta de fumat, dar unuu copii se apuca chiar din clasa a 5a asa cum s-au apucat si colegii mei pe atunci. Tu nu suporti tigarile deoarece poate nu iti place mirosu si eu sunt la fel nu le suport deloc si imi vine si rau cand simt mirosu. Aja esti si tu. Sper sa nu te apuci vreodata de fumat, vei avea grave boli mai la batranete cand ar trebui sa fii linistita.
.de curiozitate s-au apucat.si acum ai prins gustul si nu mai vor sa se lase.pe scurt sunt prosti.o sa isi strice viata!
. uite, de ex. ieri mi-a murit o colega la 15 ani.din cauza unei viroze cica!
.si se pare ca s-a agravat din pricina tigarilor!
...a murit la 15 din cauza unor tigari. firar mama lor a dracu de tigari!
Sa iti explic.
Unele persoane sunt...sa zicem mai NAIVE sau doar sa se de-a "mari"
Ei cred ca daca fumeaza devin mai importanti sau cred ca o sa fie acceptati in anumite grupuri de copii.
Tu chiar nu ai ce sa le faci si chiar daca nu fumezi tot o sa inhalezi fum(e ca si cum ai fuma)...
Oricum nu te pune in gura cu ei pentru ca nu vei rezolva cu nimic.
Gandeste-te "e viata lor" si tu nu ai cum sa ii schimbi.
Crezi ca eu le suportam asa-s si eu intr-o gasca de pr si na anturajul...si am tras i eu de cateva ori precizez 14 ani
si na acum nu mai vreau ca daca trag in plamani nu-mi palce ma innnek si ma usura gatu si o stric as anumai degeaba asa ca nu mai vreau nici nu ma satisface asa ca. aveam dreptate si daca incerc s-o fac no sa-mi placa si asa a fost
Ms mult si crdd ca e adevarat ce ati spus toti si-o oricum eu nu pot sa sufar tigarile.nu inteleg si nu voi intelege niciodata ce e asa special cu ele, ale naibii sunt scumpe s eu mai bine ma duc sa imi iasu ceva de mancare decat sa imi stric viata si va MULTUMESC MUUULT! V-as da la toti cate o fundita :* dar nu pot :-lO sa aleg eu un raspuns :* mersi mult Rares
"Hai sa parem adulti!"
"Hai sa fim smecheri/cool!"
"Hai sa ne scurtam viata,ca si asa nu avem ce face cu ea!"
"Hai sa fim ca ceilalti,sa parem de gasca,sa nu fim considerati pampalai."
Mentalitatea multor copii din ziua de azi ce incearca sa se maturizeze mai repede,incep sa bea cafea,sa fumeze,sa bea alcool,si,eventual,sa se drogheze,chiar sa devina extremisti(ceva de genul emo:"Hai sa ne taiem,sa avem cicatrici,sa ne vopsim in toate culorile posibile, ca sa parem foarte tari!"-No harsh feelings )
NU! Decat sa faci asa ceva, mai bine stai calm...Treci cu vederea tot ce se intampla cu ei, nu iti bate capul, ca nu ai tu de suferit.
1-Bun,ce se intampla:
Incercarea aproape patetica de a parea ceea ce nu sunt,mentalitatea "oilor"(sau,influentarea prin actiuni), ce face unul, fac si ceilalti.
2-De ce sunt asa innebuniti:
-Este vorba despre incercarea de retraire a sentimentului pe care ti-l confera nicotina la primul fum din viata.In acest cerc vicios,vor tot incerca sa simta iar acea placere de la inceput.
Tigarile-Nu te ajuta sa te calmezi,doar iti confera o stare de euforie pe scurta durata
-Nu te fac sa pari cool-in majoritatea tarilor destul de civilizate,acest obicei este considerat unul de-a dreptul grosolan(e ca si cum te-ai duce intr-un mall,sa stai pe o banca si sa bei bere direct din cutie, sau chiar mai rau)
-Nu te vor ajuta cu nimic in viata, sunt doar bani "fumati".
3-De ce nu esti innebunit dupa tigari:
Pentru ca ai totusi o mica parte din tine are vointa de a spune NU tigarilor . Felicitari pentru asta.
4-De ce se apuca majoritatea copiilor de fumat:
-Ori au probleme in familie;
-Ori au parinti, sau rude apropiate care fumeaza, si incearca sa ii copieze.
-Ori au prea multi bani si nu stiu pe ce sa ii cheltuiasca.
Ma rog...Acum,e decizia ta daca vrei sa te apuci sau nu.Dar, cum ti-am mai zis, mai bine stai calm.
anonim_4396 întreabă: