| Meandjustme a întrebat:

Hye! Sunt o persoana destul de perfectionista, cu o fantezie bogata astfel incat tind sa visez intodeauna cat mai sus, cat mai idealist dus la o extrema sumbra.Simt ca sunt intr-un fel de revolta cu mine insami, pur si simplu niciodata nu e foarte bine.Cred ca din pricina acestui defect (pentru ca pentru mine este un defect)nu am avut un prieten(am 18 ani), nu foarte multi prieteni(deoarece nu sunt o persoana ce iese prea des in oras) desi sunt o fire sociabila.Si nu e din pricina ca ii consider pe ceilalti din jur mai inferiori mie, ba mai mult, tocmai asta e problema, ca eu ma consider inferioara lor, de cele mai multe ori din lucruri absolut banale, e o prostie, stiu dar nu pot sa nu simt sau sa gandesc asa.Deci ce idei aveti pentru a putea invinge toate aceste "defecte"(si anume perfectionism, izolare, idealism) si pur si simplu sa mai revin cu picioarele pe pamant si sa ma accept asa cum sunt? Raspunsuri serioase. >>Multumescfundita

Răspuns Câştigător
| Flav a răspuns:

happy Asta fiindca n-ai prieteni, ci doar colegi si cunostinte.
Stii, si eu am fost un idealist, un perfectionist. Inca mai sunt, dar la scara foarte scazuta. Mi-am dat seama ca totul nu era precum credeam eu, ca odata ce interactionezi cu oamenii, observi diferite idei, ganduri, mentalitati, caractere si atitudini. Ai sa intelegi ca sunt multi factori exteriori de care depinzi, ca acele vise pe care le aveai de mic copil, sunt greu de atins si depind de anumite lucruri de care nici nu gandeai c-o sa ai de-a face.
Idei? Invinge-ti timiditatea, scapa de rutina. Incearca sa iesi prin oras, chiar daca pe la inceput o sa te simti putin incomoda. Incearca intai la un suc, un ceai cald, incearca sa umbli sa vezi cu ce-si pierde tineretul vremea in ziua de azi. Unele lucruri o sa-ti placa, altele nu. Tu singura trebuie sa iesi si sa emigrezi din propria mizantropie. Cu timpul, o sa-ti selectezi persoanele de care-ti face placere sa schimbi o vorba si sa-ti petreci timpul, cu care esti de aceleasi conceptii si gusturi. Ai sa-ti dai seama ca de fapt tu nu aveai nicio problema, ca te poti incadra usor in orice anturaj. Stii cum esti tu acum?
Fac parte din specia lupilor-singuratici care nu pot trăi liniştiţi departe de haită. [ Octavian Paler ]
Iti trebuie cateva persoane (nu multe, e de-ajuns si una-doua) in care sa ai incredere totala, sa ai un umar pe care sa plangi, sa stii ca acelei persoane ii pasa de tine, ca se gandeste la tine atunci cand treci prin clipe angoase.
Totul are salvare, trust me. Peste ani, o sa razi cand ai sa-ti vezi intrebarea asta, si-ai sa fii mandra de tine. Si, domnisoara, inca un lucru. O sa-ti dau cateva replici dintr-un film ce mi-au ramas in memorie:
A: Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right?
a: All right.
A: You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it.
Succes!

7 răspunsuri:
| CristineDelaruss a răspuns:

Incearca sa te integrezi intr'un anturaj care iese mai tot timpul pe afara. Cam atat. O sa te obisnuiesti... Pa, pa.

| Muflă a răspuns:

Și eu trec prin chestia asta. Singurul "defect" este că te-ai izolat de ceilalți, restul sunt de fapt calități care te vor ajuta să evoluezi. Pun pariu că o să ajungi foarte tare la un moment dat, tocmai datorită faptului că ești perfecționistă. Visează cât de departe vrei, nu toată lumea poate sau are curajul să facă astawinking Și eu mă simt inferioară celorlalți and stuff, dar mă salvează trucuri ieftine, cum ar fi să-mi imaginez că toată lumea e în fundul gol... Btw, o tipă mi-a zis acum muuultă vreme că încrederea în tine vine CU TIMPUL și cu cât crești mai mult, cu atât realizezi că cei din jurul tău nu-s așa tari cum credeai, că poți mai mult și că nu ar trebui să te subestimezi. N-am crezut-o la început, dar acum am ajuns la vorbele ei XD

| MeMyseIf a răspuns:

Buna, uite acum atent la ce ai scris tu... Fara sa-ti dai seama ti-ai gasit raspuns la intrebarea ta-"deoarece nu sunt o persoana ce iese prea des in oras". Se simte ca esti o fire destul de sociabila, pai atunci de ce nu-ti gasesti si tu diverse activitati care sa te faca sa te implici in REALITATEA de astazi. O sa revii foarte repede cu picioarele pe pamint, nu pierde contactul cu lumea reala. Poate ca acesti prieteni nu sunt cam pentru tine, cauta-ti multe activitati si implicate, cunoaste oameni noi, largeste-ti cercul de interese/prieteni.Si singura cu timpul te vei convinge ca ai adunat destul argumente, pentru a inceta a te mai subaprecia...
Bafta!

| TraficantaDeVisee a răspuns:

Poti incepe prin a te recunoaste si accepta pe tine asa cum esti. Apoi continua prin a interactiona cu cei din jur. Scrii ca esti rusinos. Rusinea vine de la credinta ca nu esti "perfecta", asa cum cere un anumit model… model luat poate din familie, poate din media, poate din scoala, poate… Dragul meu tanar de 18 ani de ani, esti minunat exact asa cum esti! Invata sa te accepti, sa te placi si sa te iubesti pe tine, EXACT asa cum esti acum si vei avea nenumarati prieteni.

Poti apela la o persoana specializata, care sa-ti ofere instrumentele de care ai nevoie pentru a reusi. Sau poti citi carti care sa te invete cum sa faci acest lucru. Sau poti participa la grupuri de dezvoltare personala, conduse de persoane special pregatite in domeniu.

Ai multe optiuni. Tu esti cea care are de luat o decizie. Eu tin sa te felicit pentru curajul tau de a-ti expune public nemultumirea. Ceea ce-ti propun eu sa faci nu-i simplu, nu-i usor, dar merita tot efortul. Vei inflori in compania prietenilor tai si experientele de viata traite te vor face sa radiezi!

Succes!

Sper ca te-am ajutat Bye, Bye!

| Meandjustme explică:

Sincer, toate raspunsurile m-au facut sa zambesc.Va multumesc big grin

| maissner a răspuns:

La fel sunt si eu. Eu am 17 ani(azi facuti) si nu am prieten. Si nu ies foarte mult cu prietenii, doar asa mai din joi in pasti. Si ma consider inferioara fata de cei din jur...desi daca stau sa ma gandes per ansamblu nu e asa. Sunt sigura ca tu sigur esti extrem de buna la ceva(daca nu la mai multe). Priveste creatia ta...sau ce faci tu si o sa iti dai seama ca esti o persoana speciala si o sa iti mai creasca stima de sine. Adevarul e ca nu prea ai cum sa scapi de perfectionism, doar sa il constientizezi si sa te lupti cu el. Dar tocmai asta te fai mai buna ca ceilalti, ca tu tinzi sa faci totul foarte bine, in timp ce altii in fac ca sa fie facut. Take care :*

| kqwjy a răspuns:

Hey.
pai, daca tu chiar vrei asta...
incearca sa iesi cu prietenele / prietenii, pentru ca numai ei te pot ajuta acum.
si tu, trebuie sa prinzi mai mult curaj in tine si sa vezi cum e cu adevarat, pentru ca orice om e la fel.
Nu altul e mai superior decat celalalt, iar altul e mai inferior.
Tu, acum, trebuie sa comunici mai mult, si sa fii tu.
nu trebuie sa crezi ca esti o ciudata straight face.
Plus de asta, orice om are defecte, dar defecte simple pe care poti sa le treci cu vederea.
ai grija de tine, si sper sa reusesti sa "invingi" acele defecte.
Bafta :*!