| David5362 a întrebat:

Și voi aveți ganduri mult mai complexe de obicei și când trebuie sa spuneți ceva spuneți ceva scurt și simplu? Eu deseori spun ce îmi vine în cap. Adică as vrea sa am gânduri multe în legătură cu ceva și sa spun doar ceva simplu(cum se întâmplă și prin cărți adică autorul gândește mai multe lucruri și răspunde cu ceva simplu)

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asa-i cand esti tanar si impulsiv, nu gandesti ce-ti iese pe gura, nu tocmai ceva inteligent sau politicos, dar odata cu inaintarea in varsta ajungi sa gandesti mai mult si sa-ti alegi cuvintele, fiindca sti acum ca-ti pot aduce necazuri si probleme, daca dai curs vorbitului fara sa gandesti.

| Miaomg a răspuns:

De mai multe ori am vrut să spun atâtea despre o situație. Sau ca exemplu când am fost întrebată de persoana pe care o plac ce văd la ea, am spus doar că îmi place felul cum se afișează când de fapt aveam o argumentare de 2 pagini care vorbea singură în cap peste propoziția de două cuvinte pe care am zis-o.

Și când vreau sa sfătuiesc pe cineva trec peste exemple și păreri și ma duc la subiect și poate ca par insensibilă.

Sau când ma deranjează ceva ajung să zic o propoziție vagă și lumea probabil crede că nu mă deranjează cu adv.

Ești o chestie cu care mă confrunta și eu și probabil ar trebui să învățăm sa mai adăugăm puțin din gânduri în propozițiile reale ca lumea să înțeleagă că suntem implicați în ceea ce susținem.