| Angelindeed a întrebat:

Ieri asteptam un autobuz si un batranel a inceput sa isi ia bataie din senin de la doi tigani. S-a intervenit, intre timp i-am spus persoanei cu care eram ca m-am saturat de tigani (in zona mea sunt foarte multi) si o persoana de langa a zis ca sunt rasista. Si de ce n-as fi?
Sunt foarte putini tigani care sunt OAMENI.
Vad chestii din astea in fiecare saptamana.
Daca sunt rasista pentru ca mi-e scarba de violenta si mizerie, ma bucur.

Cati recunoasteti ca sunteti rasisti?

9 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Nici eu nu sunt, dar cum se face ca pana acum o singura persoana de etnie rroma mi s-a părut in regula iar restul numai analfabeți, hoți și obraznici?

| RAY a răspuns:

Nu e vorba de rasism e vorba de te impune in propia ta tara, daca tigani stiau de frica de lege nu faceau asa ceva, dar cum tigani sunt stapani romaniei logic ca au tupeu, asa tupeu au avut si evrei in Germania si ai vazut ce au patit, cateodata die letzte Lösung este solutia

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu sunt rasist da urasc tiganii

| SG1995 a răspuns:

Nu sunt rasist, am ceva cu retarzi violenți la modul general indiferent de nație. Am dat de țigani inteligenți și educați, și de țigani proști, am dat și de astfel de specimene de români fără educație și bun simț cu aere, la fel cum am dat și români ok. A fi un idiot violent cu caracter de nu ține de vreo etnie sau rasă, ține de atitudine și educație. Și crede-mă am dat și de indivizi educații cu aere de împărați care te iau peste picior, și peste oamenii fără pic de școală dar cu un caracter bun.
Cu alte cuvinte deși când văd genul ăla de specimene îmi vine să zic "toți țigani sunt la fel", îmi aduc faptul că am cunoștiințe de aceea etnie care sunt buni muzicieni și au o bună cultură în ciuda mediu de proveniență.
Și îmi mai aduc aminte de românii educați, din familii "bune" cu aere de superioritate, care nu ratau să nicio ocazie să facă mișto de mine doar pentru că eram neadaptat.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Hi5

| Dismally a răspuns:

Rasist, xenofob, mi-e indiferent. E dreptul meu sa urasc anumite grupuri de oameni si sa-i tratez diferit. Nimeni si nimic nu ma va face sa ii vad pe toti egali doar pentru ca sunt oameni. Schimbarea trebuie sa vina de la ei si abia pe urma pot pretinde sa ii tolerez, sa ii accept. Nu ma deranjeaza culoarea lor sau aspectul fizic, pot fi si albastri daca se comporta civilizat.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Sunt suboameni. Ar trebui folositi pentru munca silnica. La fel si negrii si musulmanii.

| AC4S4 a răspuns:

Am vazut un video pe tema asta:
https://www.youtube.com/watch?v=m3uXW9742Qk

Mie mi se pare un video propagandist. Acesta spune ca tiganii actioneaza asa pentru ca altii ii provoaca. Insa, nu este asa, ca exemplu este cazul descris de tine, si nu este unic. Sunt multe marturii in care spuneau oamenii din autobuze ca "trupele" de tigani nu erau verificate de controlori. Sunt multe stiri cu copii batuti in curtile scolilor de astfel de elevi. Am si eu cunoscuti ce aveau astfel de colegi in clasa. Nimeni nu-si batea joc de ei, dar ei totusi se purtau foarte indecent.

Desigur, lipsa educatiei este factorul ce conduce la aceste probleme de comportament, in niciun caz culoarea pielii.

Statul ar trebui sa se ocupe mult mai bine de tiganii din tara noastra.

| Demetrov a răspuns:

Nu sunt rasist. Am cativa tovarasi care sunt tigani, din acest motiv nu sunt rasist. Cand mai merg la fotbal sunt tigani pe acolo si sunt foarte de treaba, trebuie sa stii sa te intelegi cu el.