| andreiurza33 a întrebat:

Imi dati si mie niste retete de pizza. mentionez ca nu am facut pana acum decat piscuiti si pentru prima mancare am fost laudata de toti iar nimeni nu ma credea ca sunt la prima mea mancare facuta. a si cea mai complecsa reteta primeste funda.
scuze de categorie dar habar nu aveam unde se incadreaza aceasta intrebare.

2 răspunsuri:
| xoxolavxoxo a răspuns:

Buna.
Ingrediente:
faina-250 g
ulei de masline-3 linguri
masline negre-150 g
sare-1 lingurita
zahar tos-1 lingurita
apa-150 ml
drojdie-1 lingurita
rosie-500 g
sunca afumata-250 g
branza mozzarella-100 g
sardine-4 fileuri
anghinare-8 bucati
sare
piper
Preparare:
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;

Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;

Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;

Se obtin cam 500 g de aluat care se lasa la frigider de pe o zi pe alta;

Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa;

Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului:

Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei;

Se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita;

Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele:

Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Sper ca te-am ajutat!:*