"adolescenta e perioada in care totul pare confuz, in care ai cele mai multe indoieli legate de infatisare sau de propria personalitate". acum tu esti pe un drum bun dar esti cam confuza. dar asta se rezolva cu timpul.
"Pt. mine, adolescenta a insemnat sa dau "delete" tuturor amintirilor si sa o iau de la capat cu o cu totul alta personalitate, cu alte vise"
vei afla in curand ca nu ai dat nici un 'delete". ai dat doar un "hide" pe care il vei anula curand din "control panel/folder option/view file"
adultii aia care vorbesc despre bani (fapt care te streseaza pe tine) o fac de multe ori pentru ca tu (ca si copil) sa poti sa ai ceea ce iti doresti: haine, telefon mobil, calculator, internet. crede-ma ca ei ar putea sa traiasca si fara astea dar stiu ca pentru tine (nu e vorba de tine ca persoana ci de orice adolescent in general) e important sa le ai. face parte din imaginea ta "cool", de "vorbitor-cu-tz-ca-si-cuvinte-englezesti".
profi de la liceu se uita la voi de sus? cati dintre colegii tai isi copiaza comentariile la romana de pe referate.ro sau alte site-uri de genul asta? cati dintre colegii tai ii respecta? stiu, la varsta asta stim mai bine decat profii si materia si cum sa se predea. la un moment dar iti vei da seama ca nu e chiar asa (desi e evident ca sunt si profi care nu au ce cauta la catedra asa cum si tu ai colegi care nu ar fi trebuit sa ajunga in liceu).
"Stiu, nu e important liceul, ci facultatea si mai ales ceea ce ai in cap." nu e important nici liceul, nici facultatea ci doar ceea ce inveti. sa-ti aduci aminte tot timpul de replica pe care vrajitorul din oz i-a spus unui personaj: "nu pot sa-ti dau o minte dar pot sa-ti dau o diploma". asta face si scoala.
Cel mai corect lucru mi se pare ca fiecare elev sa aiba un nr. obligatoriu de ore, dar sa le aleaga singur, dupa preferinta.Stiu ca aceasta mentalitate nu va fi acceptata prea usor in Romania, dar sper ca intr-o zi, poate chiar copiii mei vor avea ocazia sa invete intr-un astfel de liceu.
mentalitatea asta cum ii zici tu (desi ea este de fapt un stil de a face scoala) nu este acceptata nici in occident. in cel mai bun caz, ai o serie de cursuri care sunt obligatorii si o serie de cursuri pentru care poti sa optezi alaturi de cele obligatorii.
daca cineva n-a inteles ce zici tu (cum crezi tu ca nu a inteles mya), intreaba-te unde este vina ta in asta. poate tu nu ai reusit sa-ti exprimi gandurile cum trebuie. procesul de comunicare implica un emitator si un receptor. nu e obligatoriu ca vina sa apartina receptorului.
da-mi voie sa-ti recomand o carte (nu se citeste foarte usor dar nici foarte greu si eu cred ca e o carte buna): gabriel liceeanu - despre limita.
si daca ti-o recomand inseamna ca am si incredere in tine ca vei putea sa o citesti si sa o intelegi. ti-am spus ca esti pe drumul cel bun
o sa devii adult si o sa vezi ca poti sa visezi cu ochii deschisi daca vrei (fie te-ai uitat prea mult la "peter pan" fie ai citit "micul print" de prea multe ori sa crezi ca adultii sunt asa rai). incearca sa ai incredere in ei si daca nu te inteleg, gandeste-te daca modul in care le-ai comunicat framantarile tale a fost cel mai bun. daca e ceva ce adultii nu sunt, atunci ei nu sunt vrajitori sa stie ce este in sufletul si in gandurile tale.
Adolescenta este cea mai frumoasa, mai distractiva, mai intensa perioada a vietii. Spun asta pentru ca inca o traiesc. Intamplari nebune am avut destule si inca lucrez la ele. De exemplu:
Chiulesti de la ore in bar, amagesti fete de liceu, sfidezi profesori, faci misto de orice se intampla in jurul tau.Astea sunt generalitati... O poveste nebuna nu poate fi cuprinsa in scris(unde ar mai fi nebunia?)
Adolescenta e perioada aia in care iti formezi personalitatea si habar nu ai pe ce lume traiesti mai exact.
Sincer, nu-mi place. Cand eram copila, viata era mai simpla de inteles. Acuma sunt confuza total. Ori am probleme cu capul, ceea ce e foarte probabil. Da' de fapt asta spun toti adolescentii, pentru ca nu prea intelegem ce se intampla exact cu noi uneori.
Waai, adolescenta pentru mine e cea mai mf perioada:X acum traiesc cele mai frumoase momente, dar si cele mai putin frumoase, le simti intens, dar ca momente de nebunie sunt mai mereu in viata noastra, every day:X
PerfectSmilexD întreabă: