anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi e f frica de cainii vagabonzi si cei mari de rasa chiar daca sunt cu stapan si se apropie de mine.De multe ori ma simt penibila cand e cineva pe strada cu caine de lup de ex si se apropie de mine iar mie imi vine sa fug, sau cand latra un caine incep sa tremur sau fug.De mica mi-a fost frica(si mamei ii era frica dar acum nu ii mai e) si de 2 ani de cand m-a muscat un caine mie si mai frica...doar de cei mici nu mi-e frica.
Ce sa fac? Sa consult un psihoterapeut?

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Ella_6365 a răspuns:

Da, ar fi bine sa consulti pe cineva expert in domeniu, pentru ca se pare ca este o fobie inca din copilarie. O idee buna este sa 'tai problema de la radacina'. Mie, de exemplu, imi era frica de paienjeni. Insa de cand cineva mi-a spus ca o data ce pui mana pe ei si vezi ca nu-ti fac nimic, iti trece. Si asa a fost. Nu toti cainii sunt rai sau doar pentru ca ai fost ghinionista atunci, nu inseamna ca trebuie sa fii si acum. Poti, cand vezi un caine mare, insa mai bland, sa-l mangai, sa vezi ca nu iti va face nimic. Asa iti vei invinge teama.

| manuelaaa a răspuns:

Probabil tu ai o problema care se rezolva, intr-adevar la un psihoterapeut.Si mie imi era la fel de frica de caini, pana mi-am cumparat unul, si crede-ma acum cainii sunt una dintre marile mele pasiuni.Cainii nu musca! decat daca sunt de paza sau de lupta, sau in caz ca te apropii de mancarea lor, in alte cazuri rar.Crede-ma ei sunt cei mai buni prieteni ai nostri, si, chiar daca unora nu le plac, cainii ne iubesc indiferent de cum aratam sau cat de destepti santem.Ar fi perfect, cum spune si ella, pentru a iti invinge teama sa tai raul de la radacina-asa am facut si eu. Uram cainii imi era foarte frica de ei, dar, intr-o zi am primit unul de la o prietena, si, fiind mic m-am atasat de el, si acum ADOR CAINI!

mult succes:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si mie imi e frica de caini eram intr-o luni pe strada cu mama si tata si un caine a inceput sa latre la noi tata a inceput sa vorbeasca cu el si sa-l mangaie iar eu am fugid deam rupt pamantul mie nu mi-e frica de bichoni si chiar as vrea unul.Eu am fugit de un caine nou in cartier care nu mai pleacawaiting urasc catelul ala...:-|

| Abcdefghijklmnopqrssttuvxwyz a răspuns:

Incearca te rog sa fii cat mai prietenoasa cu cainele, dar sa nu-l mangai nustii cum reactioneaza.Totul e sa mergi foarte calm si sa nu te uiti in ochii lui, pentru ca el se va simti atacat si poate deveni agresiv. Daca un caine depe strada isi arata coltii si maraie amenintator, se repede e clar ca te va musca.Atunci da-ti jos camasa sau jacheta si infasoar-o pe mana, intindei-o daca te musca nu te va durea si apleacate sa iei o piatra de jos, atunci cainele se va speria.Cred ca te-am fost de ajutor