Da. Stai calm/ă. Păcat e sa o arunci. Nu are nimic daca o mananci fara sa fie data de la pomană. Coliva daca imi permiti, e buna data prin masină, o marunteste, si dupa ii răzui niste lamaie si amesteci niste cacao. Devine mult mai bună.
Bineinteles ca o poti afce oricand doresti, mai ales ca este f simplu de facut.
Fierbi graul (sau arpacasul, care fierbe mai repede si este la feld e gustos) foarte-foarte bine, il lasi sa se raceasaca, apoi amesteci zaharul, coaja de lamaie sau portocala, esenta de rom si gata, o poti manca.
Poti pune in coliva, esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta.
Poti de asemenea sa o ornezi cu zahar pudra, bomboane sau sa o lasi asa cum este.
Ai mare grija, ca sunt multe calorii in ea, continand atat de mult carbohidrat si zahar.
Am uitat sa-ti spun ca, urmeaza Pastele Blajinilor, urmatoarea saptamana dupa Pastele Ortodox, unde se imparte mancare pentru cei morti, avand ocazia sa mananci coliva, daca ai bunicute sau rude care impart.