anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi place psihologia,si as vrea sa-mi inteleg mintea cat si sufletul,cu ce se ocupa psihologi,si nu neaparat sa devin psiholog,dar pentru mine,sa ma cunosc mai bine,sa fie altfel,cum pot invata psihologie? Metode de psiholgie, cum sa-ti cunosti mintea, sufletul... ceva idei?

1 răspuns:
| baddgirl a răspuns:

Psihologia este una din cele mai grele ramuri ale stiintei, deoarece ea se ocupa cu studiul "sufletului".O inveti prin cursuri, dar cel mai bine o inveti prin practica, si nu aceea pe tine.Incearca sa dai sfaturi persoanelor din jurul tau care se afla in diferite dificultati, sa te pui fictiv in locul lor, sa vezi tu ce ai face daca ai fi in situatia lor.Si eu ador psihologia,si imi place sa ascult persoane si sa le dau sfaturi,dar in momentul in care sunt intr-o dilema,nu ma pot ajuta singura,tot la alte persoane apelez,asta pentru ca atunci cand vorbesti cu cineva despre problemele lui, iti imaginezi cum se simte, pe cand fiind tu persoana care trebuie sa depaseasca un obstacol, nu mai gandesti asa, e mult mai greu.Niciodata nu o sa te cunosti suficient de bine, intotdeauna vor fi parti ale tale de care vei afla numai in anumite situatii.Dar pentru a te juca din cand in cand cu mintea ta, incearca sa-fi faci teste de psihologie, ori de pe net, ori din diferite carti care se gasesc la orice librarie happy