Atat timp cat ai luat bancul nu conteaza ce profil ai avut in liceu. Din cate stiu eu (am dat admiterea acum 4 ani, dar nu am azit sa se fi schimbat ceva), media la bac sau din liceu nu conteaza. Important e sa stii biologia sau chimia/fizica super bine.
Daca imi e permis sa dau un sfat: Fugi de medicina. E super mult de invatat (Cartile sunt kilometrice (Guytonul 1500pagini se face la o singura materie in 3 semestre.) Biochimia- 2 semestre- 500+ pagini), multe materii sunt super dificile (farmacologia cu sute de mii de termeni imposibili de retinut), trebuie sa inveti cam in fiecare zi, nu prea merge cu lasatul pe sesiune, profesorii (multi dintre ei) se poarta cu tine ca si cu ultimul om, risti sa te imbolnavesti cu tbc(in 2 saptamani am avut 2 pacienti cu tbc), hepatita b sau c. etc.
Nu conteaza profilul sau liceul.important e sa iei nota mare la admitere.80%conteaza nota de admitere, 10% nota de la bac si 10% nota claselor IX-XII in Targu Mures
Gyzzard este adevarat ca e greu, dar nimeni nu zice ca viata e usoara.la orice facultate daca vrei sa o faci ca lumea trebuie sa inveti, doar ca la medicina trebuie sa inveti mai mult fata de celelate. ce ar fi ca toata lumea sa fuga de medicina pentru simplu fapt ca e greu?