| ALeXaNDrALoVEpARa a întrebat:

imi puteti da o parere despre invidie? ce credeti voi despre ea? cea mai frumos parere primeste fundita

Răspuns Câştigător
| Cryssy a răspuns:

Invidia apare pentru a strica prietenii, apare pentru a distruge ceva. Invidia nu isi are locul nicaieri, niciodata, dar totusi invidia este pretutindeni. Ne dorim sa scapam de invidie, dar oare nu si noi contribuim la existenta ei? Invidia apare din rautate, din faptul ca unul este mai bun decat altul, sau unuia i se pare ca celalalt are mai multe decat el, sau cine stie cate motive. Si nimeni nu se multumeste cu ceea ce are, nu isi da seama ca trebuie sa se bucure de ceea ce are si ca fiecare are ceea ce ii este necesar, daca stie sa isi procure sau merita acel lucru. Poate ar trebui cu totii sa ajutam sa dispara aceasta invidie pentru ca nu este deloc buna.

7 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Invidia inseamna sa te iubesti atat de mult incat uiti sa ii iubesti si pe ceilalti.

| georgiana a răspuns:

Nu-mi plac invidiosi.

| Cryssy a răspuns:

Putem incepe prin a nu fi noi invidiosi pe altii. Si sa incercam sa le aratam si altora ca nu e buna invidia. happy

| Bubble a răspuns:

Ce paerere frumoasa pentru un lucru negativ se poate da?laughing
O tampenie e invidia.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este cel mai urat sentiment!
Adica sa iti fie ciuda pe o persoana ca a facut mai mult ca tine [ in orice domeniu ].
Nici nu suport oameni de genu frustrated.
Eu in a 6 a la un test [istorie ] am luat 10 si o colega 9, adica aia se compara cu mine ca vai doamne cum sa ia diana 10 si ea doua. Tuta a sarit nu stiu cate chestii importante, si partea a doua era ca eu am scris toata lectia. Dar culmea invidiei la ea era faptul ca a zis ca trebuie sa fiu depunctata pentru niste greseli de gramatica frustrated.
Omul invidios/gelos nu are nimic. sta cu ochii pe altii si zice ceva de genu : "Si eu as puteasa fac asa ceva."
Dar de la vorbe pana la fapte, drum lung.

| nelly_3965 a răspuns:

Alepara citind mesajul tau imi vine sa cred ca tu esti poate o victima a invidiei. Acest lucru se poate intimpla oricui. Cu totii avem sau am avut parte de aceast experienta neplacuta. Da, este un sentiment urit care strica caracterul si raneste sufletul propriu si a celor invidiiati prin unele intrigi ce le poate determina invidia.
Motivele sunt multe fiecare vrea sa para cel mai...adica primul daca se poate.Acuma desigur cine e mai inzestrat cu calitati fizice si intelectuale si ii merge bine este mai mult pe post de victima.
Pacat este ca oamenii nu privesc in perspectiva la viata cu toate probele ei, la faptul ca ar trebui sa construim relatii nu sa le destraman, sa admiram oamenii superiori noua nu sa-i invidiem.