Prajitura rapida
2-3 pachete de biscuiti obisnuiti
1 pachet de unt 250 gr
1 litru lapte
7 linguri sarlota sau budinca
7 linguri zahar
arome dupa gust
Glazura
2 -3 ling cacao
4-5 linguri apa
6 linguri zahar
1/3 unt
toate astea se fierb pana se ingroasa ca o smantana
Se pune laptele la fiert, praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu putin lapte si se adauga, se fierbe pana se ingroasa la foc mic. Apoi se pun aromele si restul de unt si se da un clocot.
Intr-o tava se asaza biscuitii, se toarna fierbinte crema, deasupra inca un rand de biscuiti si glazura. Se lasa la rece pana a doua zi si se orneaza cu nuca de cocos, frisca.
Pofta buna!
Tiramisu cu brinza mascarpone
Durata
30 min
Ingrediente:
500 gr. de brinza mascarpone, 5 oua, 5 linguri de zahar pudra, o cutie de piscoturi de sampanie, 30 cl de cafea foarte tare, o lingura de cacao pudra.si citeva(5) linguri de Amareto(sau lichior ).
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile si zaharul pina ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile sub forma de spuma tare si se incorporeaza amestecului de mai sus. Se stropesc piscoturi de sampanie cu cafeaua cu lichior de Amareto si se tapiseaza cu ei fundul unui bol patrat de preferinta sau se portioneaza pe cupe. Se acopera cu un strat de mascarpone. Se pune un alt strat de piscoturi de sampanie stropiti cu cafea si amereto, un al doilea strat de crema etc ultimul strat este de crema peste care se pudreaza cu multa cacao.Se Baga apoi prajitura la frigider si las-o la rece cel putin 3 ore;
Mod de servire
Se serveste rece, pudrata cu cacao.
Briose cu prune
1/2 cana de unt
1/2 cana zahar
2 liguri zahar brun
Se amesteca bine pana devin o pasta. Se adauga 2 oua, coaja rasa de portocala, esenta de vanilioe, 1/4 cana lapte batut si o cana faina si 3/4 lingurita praf de copt cernute impreuna.
Se umplu form, ele de briose pe jumatate cu aluat. Prunele se taie in jumatati si fiecare jumatate in 3 felii. Se aseaza cate 2 delii pe fiecare briosa, se presara cu zahar si se coc 20 minute. Se scot din cuptor si se lasa 10 minute inainte de a le scoate din forma.
Transformarea
Tavitele se presara cu zahar tos si apoi se aseaza aluatul.
Briosele se tavalesc cu partea laterala prin zahar pudra, se aseaza pe farfurie si alatuiri se servesc cu o lingura de frisca amestecata cu zahar brun.
Sper sa -ti fie de folos. Funda?