Mie mi-a placut cel mai mult faptul ca fiecare element din carte are o semnificatie aparte; de fapt povesteea lui Santiago este povestea fiecaruia din noi-fiecare om cauta o comoara la fel ca si baiatul din carte dar putini stiu ca adevarata comoara se afla in interiorul nostru, in sufletul nostru si doar daca o descooerim, vom intalni adevarata fericire. Si eu m-am regasit in povestea lui Paulo Coelho, mi-au placut foarte mult si unele citate-ex "atunci cand iti doresti ceva tot universul consp[ira pentru dorinta ta". Mesajul lui Coelho este foarte actual si adevarat:trebuie sa luptam pentru visele noastre pana la capat, trebuie sa credem in noi si sa gasim in interiorul nostru puterea de a continua cand ne intampina greutati(la fel cum si baiatul din carte a fost jefuit, etc dar a gasit mereu putereea sa mearga mai departe)
Cartea m-a impresionat foarte mult tocmai prin faptul ca cuprinde sfaturi de viata, sfaturi care ne pot ajuta si pe noi in viata de zi cu zi.
In cateva cuvinte...nu are rost sa-ti spun din carte pentru ca stric tot farmecul, dar it pot spune ca vei ramane cu cateva lectii de viata bune la finalul operei.
Nu vreau funda pana nu o citesti.