| DINKLEY a întrebat:

Imm...nu stiu cum sa incep.Am o problema care ma framanta de ceva timp si nu am vrut sa o spun la nimeni si nici n-am pe nimeni chiar atat de apropiat sa ma descarc.Banuiam de ceva timp ca mama are pe altcineva apoi i-am citit cateva mesaje cand nu era atenta in care cineva ia scris ca o iubeste, de obicei tipa la mine daca vroiam sai citesc vreun mesaj si se arunca pe mine facea orice sa mi-l ia sau se comporta ciudat cand ma apropiam de telu ei, zicea ca nu ii place sa o controlez.mai primea si inainte mesaje de astea si scuza ei era ca nu sunt pentru ea ca cineva i lea trimis ca asa a vb ala cu cineva.cand am venit din vacanta am profitat de un mom de neatentie si am citit mai multe mes de la cineva ca o iub si din astea, am intrebat si a tacut iar eu eram prea socata si enervata ca sa pot sa comentez ceva pur si simplu nu am vrut sa cred.si asa au trecut vreo 2 saptamana eu incercand sai caut scuze.Eu stiu ca parintii mei nu se mai iubesc dar nici nu au divortat, tata e plecat din tara munceste si cand vine ei vb numai despre mine, bani si chestii ca si cum n-ar fi casatoriti.Acuma mie miar conveni ca ei sa se desparta sasi gaseasca fiecare fericirea, si nu inteleg de ce nu o fac dar mi se pare ca intr-un fel mama profita de el.Problema mea cea mai mare este ca il cunosc pe cel cu care vb mama ea mereu zicea ca sunt doar prieteni fbuni si statea pana noaptea tarziu cu el si el are max 25 ani iar mama 37.Simt cateodata ca ma inlocuit cu el pentru ca isi petrec f mult timp impr.Sunt dezorientata putin pentru ca mi-am pierdut o parte mare din increderea pe care eu acordam si daca nici in ea nu am...Parca ma simt si eu vinovata si cu toate ca am destule dovezi as vrea sai vad cu ochii mei ca acum dacasi gasea macar unu de varsta ei poate o intelegeam un pic, ea nu ma ia prea in serios si nu prea am curaj sa-i zic direct. am insinuat eu ceva si mi-a zis ca delirez sau ceva de genu. Ce ar trebui sa fac eu m-am gandit sa o urmaresc cumva.astept pareri daca ati inteles ceva.Parintii mei sunt din alta tara si mama locuieste aici sa aiba grija de mine in timpul scolii ca eu invat aici, dar cred ca sunt destul de mare, totusi daca nu ar fi fost problema as fi vrut sa ramanem impreuna dar asa vreau sa-i zic sa plece ca pot avea grija de mine ca sai despart. ajutati-ma ce sa vb cu ea sau cum sa procedez mai intai?

Răspuns Câştigător
| Paula007 a răspuns:

Doamne! ce situatie. m-ai lasat pentru cateva minute fata cuvinte.

in primul rand, imi pare rau pentru ce se intampla cu mama ta.

apoi, in continuare, ce sa-ti spun? nu am fost in situatia asta, asa ca incerc sa mentin totul in afara domeniului SF-ului ( ca sfaturile mele sunt uneori prea idealistehee hee ). o discutie cu mama ta e imperativa! cat mai repede.nu te chinui sa o urmaresti ca, chiar daca reusesti, e oarecum inutil.
incearca sa o inchizi intr o camera cu tine si zi-i ca trebuie sa vorbesti serios cu ea.nu aluzii, sugestii.subtilitati.NIMIC DE GENUL. direct la subiect. spune-i ca esti destul de mare cat sa observi ce se intampla in jurul tau, si ca vrei sa ti se spuna adevarul indiferent cat de dur ar fi. nu sa fii tratata ca un copil. ca o iubesti si vrei sa fie fericita si ca indiferent ce s-ar intampla tu vei incerca sa o intelegi pentru ca e mama ta. spune-i ce simti legat de situatia dintre ea si tatal tau, distanta, incearca sa-i demonstrezi ca esti mai matura ca in alte situatii si ca esti capabila sa ai o conversatie fara sa te enervezi sau sa plangi.etc. ideea e sa-i sugerezi ideea ca ai putea sa ai grija de tine si singura, dar vei reusi asta numai daca iti pastrezi calmul in conversatiile cu ea, altfel se va folosi de orice iesire din partea ta ca sa te contrazica.

daca vezi ca discutia e productiva, schimba "directia"spre tipul ala de 25 ani si spune-i ce crezi de el... si de o posibila relatie intre ei 2.
sau, daca vezi ca evita sa vorbeasca cu tine, ai putea sa scrii toate astea intr-o scrisoare. poate sa incerce sa te ignore in fata, dar daca o sa-i lasi scrisoarea va fi nevoita sa o citeasca in cele din urma. daca vezi ca un comportament matur e inutil, fii imatura dar sincera; scrie scrisoarea, multiplic-o si lasa-i copii peste tot. va innebuni in cele din urma aruncandu-le si va citi una. sau, ai putea sa vorbesti direct cu tatal tau. sa-i spui ce crezi, ce simti, sa -l intrebi pe el ce se intampla intre ei, pentru ca esti si tu implicata, si in definitiv, deocamdata, actiunile lor au consecinte directe asupra ta. si meriti sa fii informata. a.

raman fara idei, ti-am zis, nu numai ca nu am fost in situatia asta, dar nu cunosc pe nimeni care sa fi fost. thinking

scuze, sper ca totusi sa -ti fie de folos.

6 răspunsuri:
| Lora a răspuns:

Pai tu singurica spui ce esti destul de mare.Eu cred ca esti destul de mare si i toate drepturile sa afli ce se intampla cu mama ta.Nu stiu daca o poti invinovati cu ceva, dar AI DREPTUL SA-I CERI EXPLICATII. Daca a venit sa aiba grija de tine atunci sa se ocupe de tine, nu sa isi faca viata cu fel si fel de pustani. Daca spui ca nu recunoaste faptul ca primeste mesaje de la acel tip, bine ar fi sa-i prinzi impruna si atunci sa explodezi si sa-i ceri toate explicatiile din lume! Mult succes!

April
| April a răspuns:

Corect ar fi sa nu ne amestecam in viata nimanui, decat daca acel cineva ne cere vreun sfat; iar in problema spinoasa si complexa pe care o pui in discutie, pana si eventualele sfaturi n-ar face bine, cu certitudine, oricare ar fi ele.Mama ta are tot dreptul sa hotarasca singura ce are de facut in viata,; e matura, deci are experienta vietii, dar e inca destul de tanara pentru a simti nevoia unei fiinte care s-o inconjoare cu dragoste. Oricare ar fi hotararea sa, caci situatia se va lamuri pana la urma, n-o judeca, n-o condamna fiindca nu stii ce e in sufletul ei, si las-o sa alega singura ce vrea de la viata.Ai rabdare, fii multumita ca te ingrijeste, ca te iubeste pana intr-atat incat a ramas doar pentru tine intr-o tara straina. Nu-i este usor, te asigur; dar nu e cazul sa o desparti tu de omul despre care ne spui ca banuiesti ca ii este mai mult decat prieten, fiindca n-avem niciun drept sa judecam viata altora, cu atat mai mult sa ne impunem parerile noastre. Orice s-ar intampla, e bine sa fie alegerea ei, si acest lucru va fi benefic si pentru tine candva:daca va fi nefericita, gandul ca ai contribuit la nefericirea sa te va urmari iar remuscarea este cea mai teribil dusman al linistii noastre sufletesti.Traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca!

| clauss a răspuns:

Draga mea eu vad 2 feluri de a rezolva situatia, una sa te intalnesti cu tipul respectiv si sa stai de vb cu el, sa vezi ce ganduri are( eu cred ca vrea doar sex), vezi ce zice si a doua varianta sa lasi lucrurile asa si la un moment dat se var plictisi unul de celalalt, ai putea sa i spui tatalui tau dar nu faci decat sa produci valuri si nu cred ca rezolvi nimic

| vlad210 a răspuns:

Mata e o curva laughing

| DINKLEY explică:

@april dam...sincer am izbucnit intr-un plans sec cand tiam citit raspunsul. faza e ca ei se cunosc de mai multi ani si eu cred ca acum ea sta pentru el in tara si cum ea nu are momentan servici iar el sta f aproape stau aproape in tot timpul liber impreuna iar eu o interesez mai putin decat el si mereu ii ia apararea lui daca zic ceva rau de el, si mie nu mi se pare normala dif de varsta.

| PatriceDoll a răspuns:

Vlad210.
daca nu ai ce face. nu mai posta comentarii stupide.
poate fata chiar are probleme si cere ajutor.
dupa ce te.ai bagat pe acest site?
daca vorbesti fara tine? rolling eyes.
sa revenim.
Dinkley.
incearca sa stai de vorba cu mama ta. si sa vorbesti deschis cu ea. spune-i ce simti. si probabil isi va deschide si ea ochii si iti va spune si ea ce treaba are. :*.
bafta!love struck
sper sa va lamuriti :-s.