Coma este suspendarea starii de constienta cu disparitia miscarilor voluntare, sensibilitatii si reflexelor. Exista mai multe grade de coma: gradul I e coma superficiala, cu sanse maxime de revenire, iar gradul Iv e coma profunda la care se pune problema donarii de organe, fiindca revenirea este imposibila.
De obicei revenirea se face prin tratarea cauzei, fiindca coma este un simptom, nu o boala in sine.
In cele ma multe cazuri coma este inceputul sfarsitului. Dar au fost numeroase persoane care si-au revenit. Daca tu crezi in D-zeu il poti face responsabil de minune. Daca nu, soarta, sansa si norocul fiecaruia.
Coma se caracterizeaza prin pierderea totala prelungita a cunostintei, a sensibilitatii si a motricitatii, se aseamana cu un somn profund si este provocata de o ruptura a vaselor creerului.Sunt foarte rare cazurile in care iti revii din coma, depinde mult de gravitatea leziunilor.
Coma este o stare grava caracterizata printr-un somn adanc, cu pierderea totala sau partiala a cunostintei, sensibilitatii, mobilitatii si conservarea functiilor respiratorii si circulatorii.
Ea poate fi provocata de intoxicatie (coma barbiturica, alcoolism acut, intoxicatie cu oxid de carbon), de „autointoxicatie" (uremie, ciroza hepatica decompensata), de tulburari metabolice (diabet, hipoglicemie), de afectiuni ale sistemului nervos central (hemoragie cerebrala, tumori cerebrale, traumatisme craniene). Tratamentul comelor se practica numai la spital.
anonim_4396 întreabă: