Pe vremea aia,ca si acum existau aveantaje si dezavantaje.E adevarat ca era bine in anumite puncte de vedere,dar nu cred ca iti convine sa iei o anumita cantitate de mancare pe luna,sa nu poti sa iti ei hainele pe care le vrei pentru ca nu sunt magazine multe, sau sa vrei o anumita carte, sau televiziunile sa fie limitate.Comunismul a vrut ca toti oamenii sa fie egali, ceea ce nu se poate.Atunci daca te revoltai te arunca in inchoare sau te deporta pe vreo insula sa muncesti pe viata.Ti sa pare bine? mie nu.E adevarat ca Romania e infestata de cocalari,mafioti, pitipoance, dar nu inseamna ca toate tarile sunt asa.Sunt si tari normale precum danemarca, austri, elvetia.Nu timpul in care ne-am nascut e problema, ci oamenii, caracterul lor.
Stiu ca era fain in epoca lui Ceausescu chiar daca erau mai multe masuri de austeritate ceea ce am apreciat la el e ca punea norme aspre, daca unu facea gat o lua bine dupa cocoasa si asa mai departe dar trebuie sa traim cu Q cu vai. Si mie mi-ar fi placut sa ma nasc musulman de exemplu asa stiu ca daca ma insela femeia o arestau direct pentru infidelitate (asa au legile aia) dar ce sa-i faci. Era bine daca era caz penal si in europa infidelitatea asa stiai ca nu te insela deloc ca sa nu intre la puscarie sau sa primeasca sentinta de moarte in functie de fapta savarsita si gravitatea ei.
Din cate am auzit si eu de la rude,prieteni,bunici, etc.
Era ok pe vremea lu rasposatu.
Eu ma lipseam de tot
SI de telefoane, si de haine si de tot.
Numai sa ma fi nascut in vremea aia.
Am ajuns sa urasc comunitatea in care sunt.
Oameni pe care ii vad ca ar vinde si pe masa si pe taso pentru 1 LEU.
M-am saturat sincer, dar nu am unde pleca
Daca nu stii cum a fost pe timpul lui ceausescu nu vorbi aiurea macar informeaza-te; nu aveai cum sa iesi din tara,nu aveai voie sa porti blugi,blugii erau un lux pe vremea aia,stateai la cozi infernale pentru o bucata de unt si carne; multi oameni inteligenti au fost considerati tradatori si au facut zeci de ani de inchisoare, nu puteai sa te exprimi liber, la ora 10 trebuia sa fii acasa,da aveam locuri de munca,si un acoperis deasupra capului dar cam atat; totul era facut la comun de aia se chema COMUNISM,democratia(vine de la demos-popor cratos-putere,adica puterea poporului)nu e perfecta dar e cel mai bun sistem inventat pana acum,unde majoritatea decide,nu un singur om(cel putin teoretic),si e scumpa democratia; muzica,MTV, si ce programe ai acum nu erau, era TVR si ala nu stiu cate ore pe zi ai atunci venea tatucul poporului si zicea cat de bravi eram noi ca popor.Ar fi multe de spus dar nu vreau sa plictisesc, am spus in mare ca sa prinzi ideea
contsuspendat (cu ura) întreabă:
April întreabă: