Si medicii vor munci. Teoretic program redus cu o ora jumatate in fiecare zi. Noi am stat azi inca o ora si jumatate peste vechiul program si asa o sa stam mereu. Ne-am gandit o vreme a inchidem practic spitalul si 4 zile sa nu lucram de loc, nimic, nici urgente, nimic. Pana la urma daca guvernul considera ca tara asta poate trai 4 zile pe luna fara asistenta medicala, cine sunt eu sa ma opun? Si pana la urma n-am vazut pe nimeni facand greva, scandal, demonstratie si spunand: noi, care nu suntem medici, nu acceptam sa ne trimiteti medicii in concediu fara plata, fiindca noi avem nevoie de ei. Corect asa ar fi: inchidem spitalul 4 zile si gata. Daca ai ghinionul sa faci apendicita acuta sau ulcer perforat in cele 4 zile, mori si gata. Pana la urma, asa ar trebui facut ca sa vada si oamenii si guvernul cat de importanti sunt medicii pe care ii hulesc, ii injura si nu ii platesc.
Dar pana la urma juramantul lui Hipocrate, constinta de oameni si medici a invins: vom lucra si neplatiti fiindca nu putem lasa cu buna-stiinta oamenii sa moara. Numai ca nu cred ca va intelege cineva ceva din acest sacrificiu.
Profa mea de engleza a spus ca indiferent daca statul nu-i plateste profesorii vin la scoala...
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: