| rxoel a întrebat:

în toamnă încep clasa a 12 a și mă tot gândesc că ar cam trebui să mă hotărăsc ce fac mai departe. ego ul meu îmi spune să mă duc la iași, însă inima îmi zice să aleg brașov. și cel mai probabil la brașov mă voi decide să plec, însă aș dori să știu cum se stă la capitolul job uri, cele part-time, pentru cineva cu zero experiență. ce ziceți?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ideal este sa alegi un profil din care sa-ti faci o profesie de viitor, nu un judet.
Trebuie sa mai stii ceva, in afara de Academiile Militare si de Politie, nici o facultatea din Romania nu iti ofera job, dupa terminarea facultatii.
Abia dupa ce-ti iei licenta incepe adevarata batalie pentru joburi si atunci iti cauti singur, participad la competitii alaturi de sute de studenti care au terminat anul acela, dar si unii mai vechi cu experinta, fiindca nu apar posturi noi in fiecare an, asa cum termina sutele de studenti, anual.

Eu ti-as recomanda o facultate care este in orasul tau, sau cat mai aproape de casa, ca sa nu cheltui pe chirie si mancare, putand sa mergi acasa sa locuiesti cu parintii, pana la terminarea facultatii.

| rxoel explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc pentru răspuns happy din păcate orașul în care stau eu este mort, oriunde te ai duce angajatorii au pretenții și vor persoane cu experiență, iar la brașov m-am gândit că există mai multe oportunități și în plus am niște rude pe acolo. îmi dau seama că nicio facultate nu îmi garantează un loc de muncă, dar dacă mi aș începe viața mai devreme acolo, presupun că o să mi fie mai ușor, zic și eu laughing însă tot stau în dubii, de plecat tot aș vrea să plec, însă trebuie să mi fie și de viitor...

| Violleta2022 a răspuns (pentru rxoel):

Atunci, sa-ti fie cu succes decizia asta!

| Karina17K a răspuns:

Urmează-ți inima și mergi la Brașov. Dacă ești în căutarea unui job part-time, cu siguranta vei găsi si nu conteaza experienta. Poti lucra la o cafenea sau la un restaurant fast-food de exemplu. Alegerea iti apartine. Evident, la part time nu vei primi bani cat primeste cineva care lucreaza full time, dar consider că e bine să incerci sa lucrezi mai ales pentru un tânăr de 18-19 ani.