Heii ! Nu te schimba, esti o fata speciala si cuminte. Se vede ca ai capul pe umeri! Ramai asa cum esti, pentru ca esti perfecta! O sa vina o zi cand o sa ai familie si o sa ai un copil adolescent si o sa te intrebe : " Mami tu ce faceai cand erai de varsta mea? ", si atunci ce o sa ii raspunzi copilului daca te iei dupa prietenele tale? O sa ii zici : " Fumam, rupeam cluburile, ma culcam cu toti si consumam tot felul de substante "?! Ce impresie ar avea acel copil, ce exemplu ar avea. Spune-i despre cat de frumoasa e viata ta acum. Crezi ca ele vor putea sa aiba vreodata o familie stabila si fericita? Chiar daca acum ti se pare ca ele sunt populare sau ca toti baietii frumosi umbla dupa ele, stai calma ca le vor doar acum, cand vor vrea sa isi faca o familie, toti baietii vor cauta fete asa ca tine, cuminti, cu care poti sa faci o familie stabila si puternica.
"Le tine pe restul' la distanta / Stie ca nu are ce cauta pe langa vreo zdreanta /N-are nevoie de nimeni / Straluceste si singura si o stie prea bine/ Nu o ai nici tu, da' nici altii / E genul de fata care nu se baga in relatii " - Scuze dar "povestea" ta mi-a adus aminte de versurile astea
Doamne, nu! E chiar de admirat ca mai exista fete cu capul pe umeri ca tine! E clar ca ele s-au schimbat in rau si nu ai ce sa le faci pana nu vor realiza singure ca gresesc. Incearca sa-ti cauti un alt anturaj unde sa aveti preocupari comune, adica oameni cuminti care pur si simplu ies pe afara, eventual in cafenele si puteti avea discutii placute si interesante fara tigari sau bautura.
O zi frumoasa!
Diferentele dintre voi sunt prea mari, nu le mai considera prietene. Daca faci ca ele, te distrugi mai repede decat se vor distruge ele. Mai bine singura decat prost insotita.
Nu te schimba pentru nimeni! Nu sunt singurele persoane din orasul tau. Daca nu te agreeaza, zi-le PAS si iti faci alte amice. Urmareste si urmeaza cercuri de oameni de la care ai ceva pozitiv de invatat, care sa reprezinte un model pentru tine.
Tipele acelea considera ca atitudinea lor este "cool" si "jmechera", dar consecintele nu vor ezita sa apara daca nu acum, mai tarziu.
Sa fim seriosi, nu toti si nici macar cea mai mare parte din cei care au 14-15 ani nu beau, fumeaza si fac nu stiu ce chestii.
Oricum, cred ca iti dai seama si tu ca e mai bine sa iti cauti alti prieteni, decat sa faci nu stiu ce tampenii numai asa ca sa le faci pe plac 'prietenilor' tai.
Cei de 16 ani pe care ii cunosc eu (majoritatea) fac asa ceva deci nu mi se pare ceva ciudat daca cineva face asta de la 15 ani. Generatiile s-au prostit foarte rau in ultimul timp...acum depinde foarte mult si zona in care locuiesti intrucat unele zone sunt mai "curate", nu gasesti atati de multi "copii corupti" de aceste vicii.
Stiu si eu destui si cred ca-s chiar mai multi decat in Romania, dar ideea era ca-i cam exagerat sa zicem ca aproape toti fac lucrurile astea. M-am uitat de exemplu din curiozitate pe net si scria ca aici vreo 26 % din cei care au 15 ani fumeaza cel putin o tigara pe zi, adica destul de multi, dar pana la aproape de 100% e si mai mult.
Chestia e ca nu trebuie sa traim cu impresia ca daca nu fumam, nu bem sau nu facem nu stiu mai ce am fi in vreun fel speciali si aproape unici.
Ai perfecta dreptate! 26 % ...este ingrijorator de mult... Daca de la 15 ani fac asta atat de multi atunci pana la 25 cred ca se dubleaza procentul.Multumesc pentru informatie!
Nu era pentru Romania procentul, acolo cred ca e mai mic.
Pff, de fapt e mult mai mare in Romania. 65% din cei sub 16 ani. Super!
Acum are logica. Clar...la 25 de ani ajungem la 80-90% Multumesc! Este trist.
Nu te schimba niciodata. Cauta alte persoane, acele cunostinte nu iti sunt prieteni..Lasa anturajul prost ca n-o sa ajungi bine!
Stii,exista unele persoane care traiesc intr-o situatia nu chiar placuta(prietenele tale) dar nu incearca sa o rezolve, ci din contra, dorinta lor e sa atraga cat mai multi in aceeasi situatie ca a lor.Persoane egoiste, pe scurt.
Asta, or pur si simplu sunt niste incuiate mintal care nu realizeaza ca iti fac mai mult rau decat bine.
Nici sa nu te gandesti sa incerci sa fii ca ele.Ele isi vor pierde viata pe asa ceva.Iti dai seama ca peste vreo 3 ani ca ele vor avea copii, vor ajunge la inchisoare, eu mai stiu ce. Nu te schimba pentru nimeni. Incearca sa iti gasesti o prietena care sa te aprecieze asa cum esti, fara sa fii nevoita sa te schimbi pentru ea.Incearca sa ai o viata frumoasa, pentru ca asa va fi mai bine. Nu deveni o c***a, ai grija de viata ta!
De ce mai sunt inca prietenele tale, din moment ce tu constientizezi situatia? Te jignesti cand iti petreci timpul cu ele, sincer.