anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In ultima vreme am primit cam multe e-mailuri de la "Raiffeisen online". Nu inteleg de ce, pentru ca eu nu am intrat niciodata pe site-uri de genul. Credeti ca este posibil sa isi fi facut cineva cont folosind adresa mea de e-mail? Daca ar fi asa si nu as folosi contul ar fi vreo problema?

Răspuns Câştigător
| Daisy. a răspuns:

Si sora mea a patit la fel
nu da niciun fel de date ale tale prin acele mesaje
si eventual mergi la banca si intreaba
surorii mele i s-a spus la stearga mesajele si sa nu dea niciun fel de date

sper ca ti-am fost de ajutorhappy

14 răspunsuri:
| JustMe a răspuns:

Buna! eu am primit o gramada de la western union, unde scria ca am castigat o gramada de dolari de la o banca din africa de sudlaughing

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Poti folosi adresa ta de mail in cazul in care ai un cont la ei si ti-ai completat adresa de mail in momentul in care ai facut contul. Cauta in mesajul care il primesti optiunea de "dezabonare"... Daca nu e spam, jos trebuie sa ai scris "Daca doriti sa nu mai primiti acest... faceti...". In cazul in care nu ai optiunea aceea selecteaza-l ca spam.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Sunt phising-uri. In cazul in care ai cont si dai datele baietii veseli iti golesc contul. Nu raspunde la niciun e-mail primit de la vreo banca mai ales daca ai cont acolo. Bancile nu solicita date prin e-mail.

| gabitza05 a răspuns:

Buna!
Si eu am primit...ma bucur ca nu sunt singura care primesc ca ma cam speriasembig grin
Oricum eu nu le dau date

| gabitza05 a răspuns:

Am uitat sa iti zic...eu primesc si de la banca transilvania...primesti si de la ei?

| gabitza05 a răspuns:

Da

| domidoc a răspuns:

Si eu la fel primesc.Nu da nici un fel de date, nu deschide si marcheaza spam.

| little_miss_sunshine a răspuns:

E un site fals.

1. Orice e-mail din partea unei banci vi se va adresa in mod direct: "Stimate X," folosind numele dumneavoastra complet si nu va fi formulat generic.

2. Niciodata banca nu va va solicita introducerea codului PIN pe site-ul acesteia. Daca mesajul primit va solicita acest lucru este clar unul fals.

3. Banca va folosi intotdeauna conexiuni de tip securizat pentru asemenea operatiuni, deci prefixul site-ului va fi https si nu http.
4. Verificati adresa de la care ati primit e-mail-ul. Daca nu apartine domeniului raiffeisen.ro (in cazul nostru) este falsa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Mergi la bancă şi faci o sesizare în acest sens.
Baftă.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ gaby: Nu. Nu am primit niciodata. Tu primesti?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se numeste phishing si e una din cele mai folosite metode pentru a realiza fraude informatice. Stai linistita si nu da informatii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am trimis un e-mail la Raiffeisen si mi-au cerut sa le trimit e-mailul, dupa care mi-au raspuns si au zis ca nu trebuie nici sa le deschid.

| ioana_4324 a răspuns:

Raspuns nu am dar si eu primesc mayluri de la aceatsa banca desi nu am cont acolo. Ce se ntampla? Oare banca nu a fost instiintata de nimeni?

| adinap a răspuns:

Sunt spam-uri, trebuiesc sterse.