Natalia,in primul rand nu exista nu pot ci nu vreau!
1.Asa ca in momentele in care vrei sa inveti gandeste-te la motivul pentru care vrei sa inveti!
De ex: Vreau sa invat ca sa nu-mi dezamagesc parintii sau Vreau sa invat pentru a imi oferi singura un viitor stralucit.
2.Si in legatura cu spusul mamei. eu zic ca ar trebui sa-i spui, sa fi sincera altfel nu va mai avea incredere in tine niciodata.
E normal ca ea sa fie suparata deoarece pentru tine munceste si vreau ce.i mai bun de la tine. Fi sincera! Fi tu!
Bafta :*
Este pacat ca trebuie sa ascunzi de parinti si notele mai putin bune, note pe care ei, daca doresc, oricum le afla. Spune-le adevarul si incearca sa ai mai multa incredere in ei.
1.Ce note ai luat? Sunt chiar asa de proaste?
2.De ce te bate mi se pare nefiresc pe mine mama sta suparata vreo 2 zile si-i trece(eu cand iau o nota proasta de exemplu am luat 4 la engleza ii spun de notele de la materiile la care ma descurc mai bine...si o intreb cand ar fi mai suparata daca as lua 4 la engleza materie la care unt bata sau la o materie la care ma descurc chiar de 10 sa iau 4)
3.Intreab-o ce note avea la materiile la care ai luat note proaste (hai ca doar nu era perfecta...nimeni nu-i perfect)Spune-mi mai multe despre notele pe care le-ai luat si materiile ca si eu am mai scazut dar ii spun mereu notele mamei(ca tata e plecat in afara si nu am o relatie prea buna cu el)
Eu cred ca trebuie sa fi sincera. Fa-o sa inteleaga faptul ca nu esti un robot si nu poti sa iei numai note bune. Spune-i ca iti vei imbunatati situatia si infrunta situatia cu maturitate. Faza cu parintii care isi bat copiii nu am inteles-o niciodata dar chestia asta nu ma priveste. Totusi, sfatul meu este acesta: scapa de frica de parintii tai, inveti numai pentru tine nu pentru a-i multumi pe ei si daca esti intr-un continuu stres gen: "ce zice mama daca iau note proaste" vei continua sa le iei. Fi mai sigura de propriile tale forte.
Imi place modul tau de a gandi!
Sunt matura rau, huh? Cred ca imbatranesc... Mersi, oricum. Ma bucur sa vad ca sunt persoane care imi impartasesc punctele de vedere.
Spune-i notele tale si, daca te bate, pur si simplu nu te mai uita la ea, cand trece pe langa tine lasa capul in jos(si eu eram in situatia asta, si a mers, ma rog ma mai ciufuleste cateodata, dar nu asa de rau), totusi iti vrea binele. Daca chiar nu poti sa inveti fa-ti copiute
Diorrus întreabă: