Ce e aia sa fi tocilar? Mie nu imi place decat sa invat, citesc in continuu. Nu ma mai satur de invatat. Citesc si zece ore la rand, direct in depozitul de carti. Eu cred ca multi te-au invidiat, si atunci au cautat sa te faca sa te simti prost. Greseala este ca te-ai lasat sugestionata. Nu te mai lua dupa oamenii superficiali. Conteaza numai oamenii inteligenti, care pot folosi stiinta ca sa inteleaga ce se intampla in jurul lor; ceilalti sunt obiecte, nu subiecte ale vietii.
Ai o parere prea proasta despre tine. Daca continui asa, o sa, iti faci rau. Cand te uiti dimineata in oglinda, trebuie sa iti spui singura ca esti frumoasa, inteligenta si indiferent cum esti si ce zic altii, tu te acepti pe tine insati. Uite. Daca ceilalti te fac tocilara, asta nu e un lucru bun? Inseamna ca inveti bine. Daca rad de tine cum ca ai fi urata, e alt lucru bun. Inseamna ca stiu cine esti, le atragi atentia si ca sa continuam sa gandim pozitiv, vad ceva la tine, de care merita sa se ia indeajuns incat sa-i obsedeze. stiu ca poate iti par prea pozitiva, vesela sau dusa cu capul. Cand mi-s-a spus asta prima data, m-am uitat la persoana din fata mea de parca e nebuna. Dar cand inveti sa te placi pe tine, vei vedea ca si lumea devine mai usor de infruntat. Crede-ma ca stiu cum e. Am patit-o pe pielea mea. De asta iti spun sa gandesti pozitiv si sa te inveselesti. Gndesti nesanatos si ti-o faci cu mana ta. Acepta asa cum esti si fi mandra de tine. fiecare om, are un talent. fie el urat, retardat, puternic sau oricum alt cumva. Cat despre intrebarea ta, iti voi spune doua alternative. Tine un jurnal ( eu cand ma certam cu mama, ca sa nu-i raspund, sa faca si mai urat, luam caietul si scriam injuraturi peste injuraturi, tot ce voiam sa spun atunci la nervi dar as fi regretat dupa. Imagineaza-ti cum ar fi sa strigi la parinti ca-s nebuni, tampiti, sa se duca mai stim noi unde etc.) sau, poti sa-mi dai adresa de Facebook sau orice alt ceva vrei tu si putem vorbi. Dar trebuie sa te anunt ca sunt putin dusa si atat de sincera incat cred ca majoritatea prietenilor m-ar bate. Dar desi dau de la mine din casa tot, stiu sa tin un secret. Toti avem momente in care nu ne place ceva la noi, in care ne simtim inferiori altora. Dar trebuie sa trecem peste si sa ne simtim bine. Daca te vei acepta, vei vedea ca o vor face si altii si ca exista si persoane cu care merita sa fi prietena. Persoane care te vor iubi asa cum esti si te vor sustine mereu.