| iuliaOK a întrebat:

În ultimul timp am probleme din ce în ce mai serioase din cauza asta. Îmi vine sa rad în cele mai serioase momente. De obicei la școală când sunt ascultata și nu știu sa răspund, când se cearta doua persoane sau chiar când ma cert eu cu cineva. Mi s-a întâmplat sa ma certe diriga ca iau profesorii la mișto și nu sunt serioasa. Și ce sa vezi? Am început sa rad (am note mici tot din cauza asta). Eu chiar încerc sa ma abțin, dar când fac asta îmi vine și mai tare sa rad. Știu ca mai sunt persoane în situația asta. Mai am puțin și trebuie să-mi găsesc de munca alea alea și nu mai vreau sa am probleme doar pentru ca am eu probleme la mansarda și râd în cele mai nepotrivite momente))))) Ce sa fac?

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Umorul e bun dacă râzi sănătos - cică prelungește viața

| iuliaOK explică (pentru sierra1):

O viata plina de probleme))))

| zilog a răspuns:

Exact la fel făceam si eu am fost chiar in situatii in care cineva furase ceva si eu râdeam si polițistul a fost tentat sa spuna ca eu am facut fapta si nu puteam sa imi sustin nici un argument ca nu puteam sa fiu serios si râdeam cu asemenea poftă in cât nu avea cu cine să comunice.

Altă dată căzuse un prieten iuntr-un râu si eu si acel prieten stia să inoate foarte bine
dar ma apucat pe mine râsul și râdeam tare de tot si la apucat si pe el râsul si
nu mai putea să inoate din cauză că râdea de râsul meu si eu râdeam de râsul lui

asa ca am sărit in apă să îl salvez dar era sa mă inec si eu si era să ne inecăm amundoi in apa dar nu cu apa ci muream de râs apoi ne-am fi scufundat
si toata lumea ar fi crezut că noi am murit inecati
da am murit inecati dar nu cu apa ci din cauza râsului
pana la urma a avut Dumnezeu mila de doi fraieri si am reusit sa respiram putin
si am scăpat. dar eram gata gata sa murim de la atâta râs

mai am un preieten căruia ii ziceam râzătoare pentru că el râdea mereu alex il cheama
si râdea așa prostește si câte o dată vorbeam lucruri normale dar il apuca pe el râsul apoi ne apuca si pe noi râsul si mai râdeam si noi la scara blocului

UITE ACUM DE CURÂND NU STIU CE AM AVUT trebuia sa nu râd chiar trebuia sa fiu serios pentru că m-am dus la un fotograf să imi facă poză pentru permisul auto
si nu putea fotograful sa ma pozez pentru că eu nu puteam sta nici măcar 2 secunde fără să zâmbesc
mă umfla râsul

Dar amavut problema asta si nu doar eu ci oamenii sinceri o au
oamenii care inca mai sunt copii

si când ma intâlneam cu câte o fata mă buvnea râsul de ce imi aduceam aminte

Eu sunt si cam timid si cam rusinos
asa ca imi era rusine sa vorbesc
si din cauza ca imi era rusine sa vorbes si ma gandeam oare ce o sa zica fata asta despre mine
oare cum o sa interpreteze ea ceea ce vreau eu sa ii spun
iar mă bufnea râsul când incercam sa ii spun câte ceva

dar acum am inceput sa mai imi treaca

asa ca nu iti face griji

eu am fsost la 3 psihologi si 2 pishiatri si le-am plătit consultatia sa ma scape de problema asta
si toti mi-au spus ca după ce o să ma loveasca greutățile vietii o sa mai ma maturizez si nu o sa imi mai vina sa râd
si mi-au spus că râd pentru că inca sunt copil si mult prea sincer

| iuliaOK explică (pentru zilog):

De asta nu mai vreau eu sa cresc)) Mai bine rămân cu problema asta, nu-mi mai trebuie altele

| Annonymus2 a răspuns:

Poate ar trebui sa consulți un psiholog pe tema asta, nu știu. Eu de obicei în situații de genul încerc sa ma gândesc la cele mai triste sau frustrante momente din viata mea care s-au întâmplat în trecut. Câteodată ajuta, alteori tot nu reușesc sa ma abțin, dar ca idee s-ar putea sa meargă.