Buna.Nu,nu folosesc acest "limbaj de mess"mi se pare o tampenie.Nu,nu sunt de acord cu folosirea lui, deoarece o persoana nu trebuie sa stea o ora ca sa descifreze o propozitie.Nu atrag atentia, pentru ca nu m-ar asculta, lor acest "limbaj de mess"li se pare ceva "jmeker"ca sa zic asa. Mie una mi se pare ceva penibil. Da inteles ca nu stii sa scrii romaneste.Si da, eu cred ca indiferenta ar fi o solutie, deoarece daca nu ii bagi in seama eviti anumite scandaluri/certuri. Ei o tin mortis pe al lor, orice ar fi, nu ii poti schimba, este o moda acest "limbaj de mess", pentru ca am observat ca majoritatea nu stiu sa scrie corect o propozitie.Momentan nu sunt parite, am doar 15 ani, dar cand voi fi, as dori ca, copilul meu sa scrie ordonat, frumos, caligrafic si nu in ultimul rand corect.In final sunt total de acord cu tine, ai foarte mare dreptate in ce zici, insa oricat am incerca noi sa ii schimbam este imposibil, este alegerea lor daca vor sau nu.Si da, pubertatea ar trebui sa insemne si ceva maturitate, dar mai rar intalnesti asa ceva.Era un proverb:"Mare e gradina Domnului, si prostii sar gardul.", insa nu bat nici un apropo, dar adevarul doare.Pa,pa.
Sunt perfect de acord cu tine, foarte bine spus mai sus.
1- Nu-l folosesc.
2- Nu sunt de acord.
3- Nu, pentru ca este alegerea lor si nu m-ar asculta.
4- Nu cred.
5- Cu siguranta nu.
Si mie mi se pare groaznic, sincer.
E deranjant pentru ca atunci cand vezi astfel de limbaj, nu poti avea senzatia ca discuti cu un om inteligent, ci cu un copil...cam prost(sau cam mic).
NU la toate intrebarile tale.
Ca varsta, am doar 16 ani, dar nici eu, nici vreunul dintre prietenii mei nu vorbesc astfel. Si nu vreau sa fiu arogant, dar cred eu ca este o legatura directa intre dezvoltarea cuiva intelectuala/mentalitate/valori si limbajul de mess...
-De ce sa mint? Da folosesc. Nu intotdeauna, dar da.
-Nu sunt de acord, dar odata obisnuiti...
-Atata timp cat si eu sunt printre ei si nu sunt perfecta, n-am nici un drept.
-Nu e o solutie, dar pedepsirea prin stergerea contului/id-ului ar fi ceva.
-Cu siguranta nu. E stupid. Oricum scrii mai multe litere.
Sunt de acord cu tine 100%. Nici eu nu agreez un astfel de limbaj. E ca si cum cineva si-ar bate joc de limba romana. Deci nu folosesc si nu sunt de acord cu acest limbaj de cartier. Am incercat sa mai atrag atentia celor care il folosesc, chiar si aici, pe TPU, dar nu m-am ales decat cu multi de STUPID. Indiferenta nu este o solutie, categoric, dar cu atata democratie prost inteleasa, chiar daca atragi atentia tot nu rezolvi mare lucru, caci tineretul din ziua de azi e f. obraznic si impertinent. Sunt parinte si vad cum comunica pe mess prietenii baiatului meu. In zadar am incercat sa-i corectez. Vrei sa stii care au fost consecintele? I-au spus baiatului meu ca sunt comunista. Deci nu cred ca are rost sa-mi mai racesc gura. Daca aceste critici ar veni din toate partile, atunci poate ar intelege si ei ceva, dar asa...
Am uitat sa mentionez. urasc persoanele care: in loc de "s" pun "j", in loc de "i" pun "y", "ca" in loc de "c", "sh", "uh" in loc de "si", "tu", etc.
Nu nu folosesc, si nu sunt de acord cu folosirea lui. De multe ori le atrag atentia, dar degeaba.... Indiferenta? Neahh...la ora asta n`am nici o idee. Sustin campania sa scriem ROMANESTE nu R0M@N3SHT3!
Am găsit o grămadă de astfel de întrebări.Era o întrebare în care "autoarea" zicea ceva de banii lui tata, vrea geanta, mama zicea că e la lucru şi că nu ştie dacă să mai dea banii înapoi Am stat aproximativ 10 minute ca să înţeleg ceva... şi n-am reuşit!
Acum să trec la răspunsuri:
-Nu îl folosesc. Diferenţa dintre ce scriu aici şi ce scriu pe mess este că pe mess nu mai scriu cu diacritice şi scriu fără cratimă.
-Nu, nu vreau să-mi mai irosesc 5 minute la fiecare întrebare ca să pricep ce încearcă să ne spună cel care are nevoie de o soluţie la problema lui. Dacă tot vrea ajutor, să se gândească puţin şi la noi. Cât o fi el de disperat şi de grăbit...totuşi!
Nu sunt de acord nici cu cei care cer melodii, păreri despre diferite "vedete".
-Unora le atrag atenţia dar apoi sunt văzută cu ochi plini de ură, aşa că am lăsat de la mine.
-Nu este indiferenţa o soluţie.Am observat că dacă cineva nu primeşte răspuns, mai postează odată altă întrebare referitoare la anterioara.
-Ei bine, aş rupe foaia şi i-aş da să scrie pe o pagină, încontinuu,"tema pentru acasă".
Eu nu folosesc limbajul pentru mess, decat unele prescurtari ca "cf", "sal", "bine" sau "dnd" cand sunt ocupata.Nu imi plac nici mie cei ce il folosesc in exces si care pun foarte multe emoticoane, sunt obositori.
NU folosesc acest limbaj; NU sunt de acord cu folosirea lui; atrag atentia celor care o fac deoarece nu pot sa fiu indiferenta, ma zgarie pe retina. Daca o sa am un fiu, cu siguranta voi avea grija sa stie sa scrie si sa se exprime corect.
anonim_4396 întreabă: