Prietenii(ma refer la cei adevarati)sunt niste persoane care ne sunt alaturi intotdeauna, atat la bine, cat si la rau,(sunt unii care cand e vorba de distractie sunt mereu langa tine, iar cand esti intr-o situatie grea zic"Scuze, sunt in oras cu prietenul").
De asemenea prietenii (adevarati) sunt acele fiinte calde care ne indruma, ne dau sfaturi si se bucura de norocul nostru.
Daca ti-a folosit rasp. mew te ast cu o fundita :*
Prietenii sunt cei in care poti avea incredere, care sunt alaturi de tine la bine si la rau si in care fiecare dintre noi gasim ceva ce cautam.De obicei, avem prieteni cu pasiuni /obiective comune.
De obicei, sunt gasti rele si gasti bune etc.
Prietenii sunt acele persoane care stiu sa te faca fericit, atat de aproape de sufletul tau, persoane care te cunosc mai bine decat tine.
Fiinţe pe care ar trebui să te poţi baza. Care ar trebui să te iubească necondiţionat, să te înţeleagă atunci când ai nevoie, să te ajute, să nu te uite, să plângă alături de tine, să râdă alături de tine, să te tragă de urechi atunci când greşeşti, să nu te vorbească pe la spate şi să încerce să îţi ascundă greşelile!
Aceste ' condiţii ' pot continua să curgă!
Ce sunt prietenii... Eu am avut mulţi " prieteni ". Trebuie pus URGENT între ghilimele, pentru că un prieten nu te înjură pentru că îl alinţi, iar după aceea zice,, Ai murit? Yee!,,, şi asta doar din cauză că o alintam şi eram amabilă cu ea. Păăăi... prietenia se bazează pe încredere şi stimă reciprocă. Un prieten adevărat este o persoană minunată, care te înţelege şi te sprijină moral, e atent cu tine şi are multă bunăvoinţă, nu ca domnişoara care m-a înjurat. Îţi zic sincer că aproape mi-au dat lacrimile când am văzut cum mă tratează, m-am considerat ultimul om de pe Pământ de care cineva ar avea nevoie. Îmi poţi da, te rog, ID-ul tău pe privat? Mulţumesc, multă sănătate! Andreea, 12 ani
PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s. m. și f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic. ♦ Amant, iubit.
Eu zic asa:
Persoanele care te ajuta neconditionat si indiferent de circumstante.
Persoanele care te ajuta fara sa le spui ca ai nevoie.
Persoanele care ar face orice sa te vada zambind.
Persoanele care sunt gata sa-ti sara in ajutor in orice moment.
Persoanele care inteleg ce spui fara a vorbi.
Persoanele care te intreaba "ce faci?" si apoi asteapta sa auda raspunsul.
Persoanele cu care poti ramane in liniste.
Persoanele pe care te poti baza si in care poti avea incredere.
Persoanele care te iubesc cu tot cu defectele si calitatile tale.
Persoanele care nu incearca sa te schimbe.
Persoanele care se bucura cu adevarat sa te vada.
Persoanele care nu te barfesc si te sustin mereu.
Persoanele care te cearta atunci cand gresesti.
Prietenii sunt acele persoane carora poti sa le spui totul tot ce simti toate probleme cei care te inteleg si iti sunt alaturi mereu si nu te lasa la greu.
Prietenia este un sanctuar in care ne simtim in siguranta atunci cand intreaga lume ni se pare inospitaliera. A avea prieteni care sa ne sprijine si sa ne ajute atunci cand ne este greu este, in mod cert, o binecuvantare pentru fiecare dintre noi.
Un adevarat prieten este acea persoana care te accepta asa cum esti si te pretuieste fara sa aiba pretentia de a obtine beneficii din partea ta. Un prieten adevarat se bucura alaturi de tine atunci cand ai succes si nu te critica atunci cand gresesti.
In functie de personalitatea noastra reusim mai usor sau mai greu sa ne facem prieteni. Unele persoane pot fi inconjurate de zeci de prieteni, iar altele pot avea doar trei, patru persoane care-i sunt mereu aproape. Numarul prietenilor nu conteaza atata timp cat poti spune despre ei ca iti sunt “cei mai buni prieteniâ€.
Prietenia nu inseamna ca trebuie sa faci mereu ceva bun pentru prietenul tau, ci aceasta implica daruire, intelegere, acceptare, suport dar si responsabilitate. Cand cineva te alege ca prieten dintre miile de oameni care-i sunt in jur, inseamna ca are incredere in tine si stie ca se poate baza pe tine in orice situatie.
Acum intreaba-te daca tu esti o prietena buna si daca cineva te considera “cea mai buna prietenaâ€. Tu iti ajuti prietenii sa fie persoane mai bune si esti alaturi de ei atunci cand au nevoie de tine? Ei fac acelasi lucru pentru tine? Sunt sigura ca raspunsurile la intrebarile de mai sus sunt toate pozitive.
Tipurile de prietenii pe care le formam cu alte persoane difera foarte mult in functie de personalitatea noastra, deoarece putem fi persoane foarte sociabile (si avem foarte multi prieteni) sau mai timide (si sa avem prieteni mai putini). Dar, asa cum am mai spus, calitatea relatiei de prietenie este mult mai importanta decat numarul prietenilor.
Acum mai trebuie sa stii ca unele prietenii dureaza o viata, altele doar o perioada scurta de timp. O sa pierzi si o sa castigi prieteni de-a lungul vietii, insa nu uita sa-i pretuiesti pe toti la fel de mult. Intotdeauna vei avea nevoie sa-ti fie cineva alaturi.
Prietenia aste cel mai pretios diamant din bratara vietii.
prietenia este un trandafir care creste pe crestele celui mai inalt munte.
prietenia=doar tu.
pacat ca in ziua de azi nu prea gasesti prieteni, iar daca ii gasesti, te lasa in cele mai nasoale zile ale tale.
Prietenii=persoanele de incredere, acele persoane care iti ofera umarul lor cand va sustin a bine si la rau.
Sunt acei oameni care se simt bine alaturi de prezenta ta nu pentru bani sau pentru popularitate;
Prieten iti este acela care iti intelege trecutul tau; ei sunt singurele persoane in afara de familie care apreciaza cine estisi ceea ce faci
Interesanta intrebare
vorbind la modul genaral
prietenii sunt personele apropiate
fara de care... cred ca ai avea o viata pusitie.
dar cand vine vorba de prietenii adevarati... sunt o parte din personele fara de care greu te descurci in viata
la care apelezi ori de care ori ai nevoie
si care sunt gata sa-ti intinda o mana de ajutor atunci cand ai nevoie.
Andreiu201 întreabă:
Alexbrg21 întreabă: