Nu, nu pun pentru ca in grupul meu de prieteni buni in fiecare zi aproape ne spunem vorbe,, dulci"(proasta, nu ai creier, vaco), dar in glumanici una din noi nu se supara.cand cunosc oameni noi evit sa le fac astfel de glume caci nu stiu ce fire si se pot supara
succes
Nici unul din cei mai buni prieteni nu mi-ar spune astfel de lucruri. Sunt cei mai buni prieteni ai mei tocmai pentru ca nu fac asta si pentru ca ma respecta si ma inteleg. Daca cineva imi spune asa ceva nu il bag in seama pentru ca stiu ca sunt special si unic. In ceea ce priveste tachinarile dintre prieteni se poate adresa asa ceva in gluma dar depinde daca stii ca celalalt va gusta gluma. Eu de obicei mai accept cate un,, prostutule ".
Aaaa...eu nu ma supar.In gasca noastra vb cu "vaca","tarfa","proasta","parasuta","vierme","omida","taratura","ciucalata atomica","pix uzat", cubuletz de zahar","emo-kida/kidu", etc.
deci nu e nicio problema.
Nu, imi este prieten si glumim, cum la fel de serios abordam si problemele de interes comun, sigur prietenia trebuie sa fie adevarata si foarte sincera.
Unde sa pun botul? In botul lor, sau sa pun botul pe cuvantul ¨idiot¨? Tie ti se pare o gluma, dar mie mie se pare lipsa de respect fata de tine si fata de prietenia voastra.
Daca vrei respect, ofera respect, dar presupun ca aceleasi apelative le folosesti si tu, atunci, ce pretentii mai ai?
Prietenia se bazeaza printre altele pe respect reciproc, personal nu folosesc astfel de apelative si nici nu le accept.
Pun botul, pentru. ca nu se folosesc cuvinte d'astea intre prieteni, iar cand cineva le foloseste, e si normal sa ma supar si sa iau atitudine, ca-i o jignire in fond, nu? Eu nu gasesc sub nicio forma "idiotule, tampitule" ca fiind amuzante. O gluma bune le exclude, altfel e deja-n perimetrul ofenselor.
Asta depinde de fiecare, cum isi stabilesc modalitatile de comunicare...si depinde cu cine iti poti permite sa spui astfel de cuvinte.
Si eu vorbesc asa cu prietena mea ce mai buna, in gluma bineinteles si cu prieteni apropiati, dar nu si cu cei mai departati ca poate nu stiu cum sunt eu si se supara...
Cred ca daca as pune la suflet "alintaturile" lor cine stie unde as ajunge, dar nu ma supar ca si eu le umplu mereu frigiderul.
Depinde de relatia care exista intre cele 2 persoane. Daca sunt prieteni apropiati si isi permit atunci nu este nici o problema dar din moment ce pe una dintre persoane o deranjeaza atunci se interpreteaza ca fiind niste jigniri si nu este corect sa i te adresezi respectivei persoane folosind asemenea cuvinte.
Eu unu simt cand imi zice in rautate si cand imi zice in gluma. daca imi zice in gluma rad, nu ma deranjeaza (simti o prietenie ceva nu stiu sa explic cand iti zice ceva in gluma ) si daca o zice in rautate ii platesc cu aceeasi moneda.
Daca imi zice cu zambetu pe buze o iau in gluma...altfel nu
de obicei la scoala ne spunem "vaco" daca spui pe nume nu ras dar daca spui "fa vaco" toti se intorc
Nici prietenii mei, nici iubitul meu, nici angajatii mei, nici familia mea, nimeni nu mi-ar spune asa ceva. Nici in gluma, nici in serios. Parerea mea (poate nu conteaza pentru tine, dar na, o spun) este ca nu ar trebui sa accepti cuvinte de genul asta. Ce parere ar avea iubitul tau daca el s-ar purta frumos cu tine, cand ti-ar auzi prietenii vorbind asa? Dar parintii tai? O persoana(o femeie in cazul asta) trebuie sa stie sa impuna respect.
Oricat de prieten ai fi cu cineva, spunandu-ti cuvintele astea, inseamna ca nu te apreciaza. E ca si intr-o relatie. Daca nu iti dai seama si lucrurile scapa de sub control se ajunge fara sa vrei la jigniri, apoi batai etc. Trebuie sa existe o limita in toate. In cazul de fata, limita se numeste Respect.
Depinde pe ce ton sunt spuse sau depinde de persoana care le spune.
Mie dacă îmi spune vreo prietenă ceva de genul nu prea mă supăr, dar dacă îmi spune cineva care de abia m-a cunoscut mă cam oftic :d.
Acum depinde de personalitatea fiecăruia.
Draga mea gluma e gluma dar si glume au un anumit nivel de bun simt si respect cu alte cuvinte si glumele trebuie sa fie picante dar de bun gust sa nu fie prea picante ca atunci persoana careia i-ai facut gluma s-ar putea sa nu-i placa gluma si sa se supere."Idioato, proasto, tampitule, etc"crede-ma ca acestea nu sunt expresii pentru glume ci mai degraba expresii echivalente jignirilor. Daca pe tine nu te deranjeaza asta nu inseamna ca nu mai exista si oameni sensibili pe aceasta lume, oameni pe care chiar ii doare cand li se adreseaza cineva cu asemenea expresii.Incearca sa nu mai folosesti asemenea expresii nici in asa zisele glume deoarece esti fata si o fata este caracterizata drept sensibila, finuta, eleganta, tandra, etc
Pe mine ma deranjeaza. Daca sunt prieteni mei vreau sa ma respecte cum ii respect si eu, tine de cei 7 ani de acasa.
Asa persoane pana acum n-am intalnit care sa strice toata relatia de prietenie pentru un cuvant, iar eu personal cand primesc astfel de cuvinte, raspund la fel, in functie de gravitatea situatiei, sau cu o alta gluma da in nici un caz sa ma supar foc si sa nu mai vorbesc cu individul.
Pe cei ce vorbesc asa nu i-as considera niciodata prieteni. Acum depinde si la ce speri tu de la comportamanetul prietenilor. Limbajul acesta e prea colocvial si chiar daca este folosit in gluma, nu te va ajuta in niciun fel. In concluzie, nu "pun botul" ci pur si simplu ignor.
Cred ca una e sa-ti spuna "vai, tu proasto" si cu totul altceva "vai, tu prostuto". E o diferenta de nuanta. Oricum insasi ideea de prietenie exclude, din start, "dulcegariile" astea (parerea mea).
Klara, o prietenie se bazeaza si pe respect.nu pe porcaiala.aia nu e prietenie.am incercat si eu sa accept asemenea prieteni.si am reusit. ei nu au reusit sa -mi fie prieteni si sa ma accepte vorbind frumos si fara, obscenitati.si s-au retras.imi pare rau, dar nu-mi place sa fiu slobod la gura si atunci cand se deschide, vreau sa se deschida pentru vorbe frumoase.
Cu cateodatha ca prietena meah vb aman2 pe mess cu "fa" si cateodata ne mai facem si proaste dar asa cand cineva ma face intentionat nlogik ca ma supar!