| Bellutza02 a întrebat:

Întrebarea asta este pentru fete.La ce vârstă v-ați oprit din crescut? Am 15(luna trecuta am făcut) și am 1.60, voi ați mai crescut în înălțime după? Și sânii,am colege care cred că au cupa C și au 13, 14 ani,iar ai mei nu au mai crescut cred că de pe la 12, 13 ani,și sunt mici,nu știu exact ce mărime am,dar sunt mici,deci, dacă ați trecut cumva de vârstă asta îmi puteți spune daca v-ați mai dezvoltat? Sau ați rămas la fel? Mai am "șanse" să mă mai dezvolt?

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

Depinde de fiecare; eu în înălțime am crescut până pe la 13-14 ani

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fetele se opresc din crescut in inaltime, pe la 16 ani.
Iar baietii, mai cresc inca 2-3 ani, stiindu-se bine ca, dezvoltarea lor fizica incepe mai tarziu decat la fete, dar se termina si mai tarziu decat ele.

Dupa 16 ani, se opreste cresterea in inaltime si incepi sa te dezvolti fizic, incet -incet cresc sanii, apar forme mai feminine samd.

Daca parintii tai sunt micuti de statura, evident ca nici tu nu vei fii prea inalta.
Probabil ca vei mai creste 1-2 cm, in anul care urmeaza, pana la 16 ani.

| Bellutza02 explică (pentru Violleta2022):

Părinții mei nu sunt micuți de fapt, mama are 1, 70 iar tatăl puțin peste.Eu credeam că toate se opresc în același timp, dar daca zici că mai am timp să mă dezvolt fizic, îmi dai speranța, deși, evident că diferă de la persoana la persoana.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bellutza02):

De fapt, un barbat la "putin peste 1.70m, este un barbat micut de statura! Dar tu nu ai cum sa-ti dais eama de asta sau sa stii, ca esti prea micuta.
Eu, ca femeie sunt cat taticul tau... si nu ma consider o femeie inalta, ca alea inalte, sunt peste 1.80m
Iar barbatii inalti, sunt peste 1.85m

Nu cred că la 1, 75 un bărbat este micuț de statură, nu am spus că este foarte înalt, dar "micuț" nu este in niciun caz, sunt mulți bărbați care au 1, 65 de exemplu, aceia sunt "micuti de statura", dar sa nu confundăm lucrurile.Am afirmat doar, că părinții mei nu sunt scunzi, nu am spus că sunt cei mai înalți oameni de pe planeta.

Pentru tine care ai 1.60, tatal tau este inalt!
Dar statisticile spun ca barbatii la 1.75 sunt micuti si asa este!
Cei cu 1.65 sunt deja mici!
De fapt, parintii tai chiar sunt scunzi, pentru ca nici tatal tau nu ajunge pana la 1.80m

Dar nu-ti fa probleme, ai sansa sa te mariti cu unul inalt daca vrei, pana atunci, mai mergi la scoala si cauta statisticile cu inaltimea, sa te lamuresti, ca sa nu te mai contrazici cu oamenii mari.

Ce relevanta are că ești un "om mare" in situația asta? Dacă tu trăiești într-o lume de giganți, bravo ție, dar sunt sigura că majoritatea persoanelor nu ar considera 1, 75 o statură mică, e o statură normală, medie.Si nu doar pentru mine, in general. Avem opinii diferite, prin urmare nu are niciun rost sa ne contrazicem, poate ești tu "om mare", dar e clar cine e mai matur.Succes in a-ți găsi un partener de 2, 50, dacă nu e scund și el, cumva. happy

Nu conteaza ce ar crede majoritatea oamenilor, eu vorbesc de statisticile lumii, unde lumea este catalogata dupa statura si nu dupa preferintele unro copilasi ca tine.

Am inteles, te-ai suparat ca l-am facut pe taica-tu micut!
Dar eu cred ca te-ai suparat degeaba, pentru ca, nu eu l-am facut micut, ci mama lui.
Cat despre maturitatea ta de copil de 15 ani, mai ai ani buni sa te coci fetita draga!

Hai, lasa polemica cu oamenii mari si pune mana pe carte, ca ai destule de invatat!

| anamariarot a răspuns (pentru Bellutza02):

Ți-ai găsit cu cine să te cerți... Las-o pe tăntița asta, că așa face ea

| StefanStefan3000 a răspuns:

Depinde 70%-80% de genetica. Inaltimea este aproape normala pentru o adolescenta de 15 ani (1.62). Sigur mai ai sanse deoarece hormonii nu s-au stabilizat inca.