Mmm...Păi a fost foarte fain, nu asculta părerile negative, nu trebuie să te sperii. Depinde de atitudinea ficăruia! Dacă ești un mic fricos, care se sperie de la orice insultă și nu știe să se integreze, partea a IIa. Dar, cum cred că e în cazul tău, dacă ești fată deșteaptă, o să fie tare. O să vezi că n-o să mai fie atât de mult stres la note, la teste, că o să iei note mai mici, dar n-o să te mai afecteze atât de tare. O să-ți faci prieteni noi, și o să-ți dai seama, că există și oameni falși. Vor fi multe vipere, [eu în clasa a XIIa încă dau de ele!]dar dacă știi să le dai ușor peste nas, te vor lăsa în pace. Băiețiiiii frumoși! [Scuze ]. Pot să zic că liceul este cea mai faină perioadă din viață, după mine. Distracție, no stress, [excepție BAC], iubiri 'infinite'. În mare parte, trebuie să fii atentă să rămâi TU, și să nu încerci să te schimbi de dragul de a te integra, pentru că doar cu simțul umorului și un zâmbet, deja ți-ai făcut cel puțin niște amici. O să vezi, că o să fie super! Să nu fii speriată de gurile rele! Pupici și ai grijă de tine! >
Relativ neplacut, si nu doar primul an, ci toata perioada liceului. Dar totul depinde de cum privesti tu lucrurile si de ceea ce iti doresti sa se intample in aceasta perioada. Intr-o clasa vor fi persoane diferite, cu interese, personalitati si preocupari diferite, asa ca sansele de a-ti face macar un prieten cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda sunt destul de mari. Iti vei gasi locul pe la mijlocul primului an de liceu si probabil ca il vei pastra pana la finalul liceului, daca nu te schimbi radical sau daca nu intervine ceva semnificativ. Nu cred ca ai de ce sa te temi, in special daca te intelegi bine cu toata lumea, in general, si chiar daca nu, exista un loc pentru fiecare.
Pai in prima saptamana a fost dificil si am plans cam in fiecare seara pentru ca nu imi placeau deloc colegii (imi era dor de fostii), profii s.m.d... apoi totul a inceput sa fie mai ok... mi-am facut prieteni, m-am obisnuit cu profesorii etc. Fiecare experienta depinde de la pers la pers: unii privesc experienta liceului placuta alti nu. Conteaza mult daca reusesti sa dai peste niste oameni cu care sa te intelegi. Mult succes!
La inceputul liceului pot sa zic ca am facut pe detectivul, sa vad care colegi sunt de treaba, care sunt cu nasu pe sus, etc, sa stiu cu cine am de aface, dar a fost destul de fain.
Clasa a 9'a... hmmmm... pentru mine nu a fost ceva frumos, mai ales primele saptamani pana am inceput sa ne cunoastem. In fine nici acuma nu pot sa spun ca este foarte fain fiindca am multi colegi batuti in cap. Dar am si multi colegi cu care ma inteleg bine, deci, Important este sa fi tu insati.
Inceputul si sfarsitul na-i sa-l uiti nici o data. Pentru mine a fost cel mai fain an, in acel an ai sa-ti faci majoritatea prietenilor, si cea mai buna prietenie, ai sa descoperi cu adevaratul suns al cuvantului distractie. Ai sa vezi pe propia ta experienta!