Este gelos pentru ca te iubeste, daca nu te iubea te lasa sa faci ce vrei si nu te mai batea atat; la cap. Incearca sa ai o discutie cu el spunandu-i asta. Spune-i ce simti.
Asa era si fostul meu prieten! Era foarte gelos si am stat de vorba cu el si i-am spus tot ce aveam de spus.Da, asa este, gelozia arata cat de mult iubesti o persoana dar uneori poate sa devina putin enervant. Poti sa stai de vorba cu el, sa ii spui ce simti si poate ajungeti la o concluzie.Bafta!
Ai putina grija cu el, cat esti cu el sa nu prea te atingi cu alti baieti in preajma lui, sa vorbesti e ok, dar fara vreo atingere, asta il doare cel mai tare pentru ca stiu prin ce am trecut si eu. Arata-i ca este cel mai important pentru tine.
Esti singura care poate face diferenta intre gelozie si obsesie, ai mare grija! Gelozia este oarecum buna, obsesia ..este deja o boala.
Poate fi gelos din mai multe motive. Motive date de tine sau din experienta lui proprie. O persoana care calca stramb inclina sa-si suspecteze si partenerul de viata, chiar daca nu exista motive evidente, se stie pe el si e suficient. Conteaza si cum isi manifesta gelozia, pe ce ton, in ce situatii, daca o face intre patru ochi sau in public..Nu e suficient sa spui ca este foarte gelos. Gradul de gelozie cat si manifestarile, difera de la caz la caz..la fel si remediul.
Nu poti schimba ceva in cealalta persoana, singurele lucruri pe care le poti schimba sunt in tine. In rest, doar el poate schimba asta la el...sau sa se controleze. In general e bine sa te feresti de persoane prea geloase sau posesive, relatiile in care un partener are ca si trasatura dominanta gelozia iau curburi destul de drastice si sunt incarcate de tensiuni si certuri iscate din nimic si,, pareri" din partea lui.
Explica-i clar ca vrei sa inceteze sau sa isi controleze comportamentul de gelozie daca vrea ca lucrurile sa mearga bine. In caz contrar, spune-i ca relatia iti da de gandit si ca tu nu vrei o atmosfera tensionata.
anonim_4396 întreabă: