Jocuri care le poți juca în grup :
1. EU
Jocul ăsta a prins foarte bine şi a devenit destul de popular la Predeal. E un joc destul de simplu dar care poate deveni foarte, foarte amuzant dacă jucătorii au imaginaţie şi ştiu să o folosească. Să vă explic principiile jocului: la început, fiecare jucător zice "eu" când îi vine rândul iar primul care începe să râdă mai primeşte un cuvânt pe lângă acel eu gen "eu sunt", "eu lubrifiez", "eu, motănel", etc. şi până la sfârşitul jocului se vor forma nişte propoziţii care o să-ţi provoace crize serioase de râs.
2. Bolţ
Jocul ăsta e destul de popular la chefuri, pentru că ai nevoie de anumite cantităţi de alcool ca să-l joci dar dacă eşti la grătar şi nu poţi să bei poţi foarte frumos să înlocuieşti băutura cu un ardei iute sau cu ceva improvizat.
Se joacă aşa: vă aşezaţi în cerc sau cel puţin stabiliţi un sens în care să număraţi. Fiecare persoană, când îi vine rândul zice următorul număr iar când se junge la un multiplu de 7 (7, 14, 21) sau la un număr care-l conţine pe 7(17, 27,37) în loc de numărul respectiv zice "bolț" şi se schimbă sensul iar cel care greşeşte ia un shot de ţuică/vin/vişinată sau orice aţi stabilit că beţi/mâncaţi. Dacă nu eşti atent la joc o să te transformi în distracţia petrecerii şi o să se vorbească despre tine mult, mult timp!
3. Psihologul
Jocul ăsta necesită puţin mai multă atenţie iar pe cel pe care l-aţi/i-aţi ales "psiholog" trebuie să-l ducă puţin capul ca să nu vă plictisiţi până îşi găseşte întrebările.
Jocul ăsta are două feluri de reguli:
a)regulile pe care le ştie toată lumea şi care se vor respecta la fiecare tură adică:
psihologul poate întreba pe cine ce vrea
se răspunde numai cu da şi nu
toată lumea trebuie să spună adevărul
când cineva dă un răspuns greşit altcineva (care ştie că răspunsul dat e greşit) strigă "psihologul!" şi pacienţii îşi schimbă locurile pe scaun
b)regula secretă, cea pe care o ştiu numai pacienţii şi pe care trebuie să o descopere psihologul prin întrebările puse. Regula e de preferat să fie legată de poziţia pe scaune, ca să se schimbe la fiecare mutare.
Să vă dau exemple de reguli secrete :
fiecare să răspundă pentru persoana din stânga
fiecare fată să răspundă pentru prima fată din stânga iar băieţii pentru primul băiat din stânga
să se răspundă pentru cel care întreabă
să se răspundă pentru o persoană care nu e prezentă, dar care e cunoscută bine de toată lumea şi mai ales de cel care întreabă
Deci, pe scurt jucătorii stabilesc o regulă pe care psihologul să o deducă din întrebările pe care le pune. Ştiu că e foarte ciudat, dar credeţi-mă că o să vă gândiţi mult timp după ce jocul ia sfârşit la lucrurile pe care le-aţi aflat.
4. Killer
Jocul ăsta e unul dintre preferatele mele. Se poate juca în două feluri: cu sau fără poliţist.
a) Cu poliţist
Se aleg dintr-un pachet un număr de cărţi egal cu numărul persoanelor care joacă iar printre aceste cărţi, trebuie să fie un K (adică killer) şi un A(adică poliţistul) iar restul cărţi normale(adică oamenii). Se amestecă cărţile şi se împart iar cel care are K-ul e killer-ul şi trebuie să tragă cu ochiul celorlalţi jucători, pe care-i consideră oameni ca să-i omoare. Dacă eşti om şi-ţi trage cu ochiul, pui cartea jos şi zici "mort" iar, cel care are A-ul e poliţistul şi trebuie să-l prindă pe cel care trage cu ochiul. Killer-ul după ce a omorât primul om se poate declara mort, dar să tragă în continuare cu ochiul. Dacă killer-ul este prins, primeşte pedeapsă iar dacă killer-ul omoară pe toată lumea atunci poliţistul e cel care primeşte pedeapsa.
b) Fără poliţist
Aşa e cel mai interesant. La fel ca înainte, se extrag exact numărul de cărţi egal cu numărul persoanelor care joacă printre care să fie un K sau o carte care să primească semnificaţia de "killer" iar restul să fie oamenii normali. Nu mai există poliţist pentru că, acum toată lumea poate să prindă killer-ul dacă-l vede trăgând cu ochiul altei persoane. Adică, killer-ul trebuie să-i tragă cu ochiul unei persoane asigurnându-se că nimeni altcineva nu-l vede. Dacă e prins, primeşte pedeapsă iar dacă un om se înşeală şi prinde omul nepotrivit, omul care se înşeală primeşte pedeapsă.
5. Numerele
Joc recomandat în ore când vă plictisiţi sau când aveţi mult de mers cu trenul şi nu mai ştiţi ce să faceţi. Se joacă de obicei în doi, în felul următor: luaţi o foaie şi un pix şi rugaţi pe cineva să vă scrie într-un cerc toate numerele dintre 1 şi 100 fără să trageţi cu ochiul voi doi, care jucaţi. Apoi, unul dintre voi alege un număr din intervalul respectiv iar celălalt trebuie să îl găsească. Cel care îşi găseşte numerele cel mai repede câştigă. (Ar trebui cineva să vă cronometreze sau să vă cronometraţi unul pe altul, dar credeţi-mă că se pot improviza tot felul de chestii)
6. Ce face unu fac toţi (mulţam Iulia pentru sugestie, era să uit de jocul ăsta!)
E foarte simplu, chiar explicat în titlu deja. Îl poţi juca în pauză la şcoală (imaginaţi-vă 4-5 fete dând ture prin liceu şi făcând pe avionul), în camping, într-un oraş străin, la un chef, în tren... absolut oriunde.
Pentru cine nu s-a prins încă, se joacă aşa: alegeţi o persoană(preferabil una cu multă imaginaţie) şi încercaţi să faceţi exact tot ce face ea.
7. 3 lucruri
Un joc simplu, foarte fain care poate menţine atmosfera "încinsă" o noapte întreagă într-un cort în vârful muntelui (şi asta vă spun din propria experienţă). Regulile sunt simple: fiecare, când îi vine rândul, spune trei lucruri cât mai ciudate despre el... două adevărate şi unul fals iar ceilalţi trebuie să se prindă care dintre cele trei lucruri este cel fals. E interesant cum afli lucruri noi şi ciudate despre ceilalţi, totodată dându-ţi seama şi cât de mult vă cunoaşteţi (ţineţi minte, facebook nu îţi spune întotdeauna adevărul despre o persoană).
8. Mimă
Nu cred că jocul ăsta vă este străin, dar o să îl explic oricum. Vă împărţiţi în două echipe şi pe urmă se oferă un voluntar dintr-o echip iar "rivalii" îi dau un lucru pe care să-l mimeze (orice: veioză, concubin, epopeea lui Ghilgameş...) fără să vorbească şi fără să scrie iar coechipierii lui trebuie să ghicească lucrul pe care-l imită respectivul.
9. Ce începe cu... şi intră într-o valiză
Ăsta s-au jucat puţin la Predeal... varianta originală e mai perversă(adică ce intră în fund). E mai mult un joc de imaginaţie. Cum se joacă? Păi alegeţi o literă (la fel ca la Fazan) şi fiecare spune un cuvânt care începe cu litera respectivă şi crede că intră într-o valiză(se acceptă orice de la un par până la Hannah Montana). Trebuie să ai o minte deschisă şi muultă imaginaţie iar jocul ăsta cu siguranţă te va face să râzi.
10.Joaca de-a Dj-ul
Ţin minte că ne-am jucat de revelion şi am cântat până am răguşit. Fiecare participant se aşează pe câte un scaun (scaunele să fie aşezaze în linie dreaptă) şi îşi alege o melodie. Cineva stă în spatele lor şi joacă rolul de DJ adică pune mâna pe cap cuiva şi acel cineva începe să cânte melodia pe care a ales-o şi când DJ-ul îi ia mâna de pe cap se opreşte iar data viitoare când va avea mâna pe cap va continua de unde a rămas, între timp DJ-ul pune să cânte pe altcineva, astfel "mixând" melodiile şi ieşind cele mai ciudate şi uneori amuzante versuri.
Într-o zi, când eram pe terasă la un suc am modificat puţin regulile jocului adică cineva începea să cânte o melodie şi cineva continua cu altă melodie care conţinea un cuvânt care urma să fie spus de persoana care a cântat înainte... adică ceva gen... "Trei culori cunosc pe lumeee, lumeee soro lume, de ce eşti prea da, sexy şi rea " sau ceva de genul ăsta.
Favoritul meu este Killer
Adevăr și provocare, păi depinde. uite câteva exemple.
1. Este adevărat că nu ai creier? )
2. Te provoc să mănânci iarbă!
3. Te provoc ca data viitoare să alegi închisoare.
4. Este adevărat că îți place de (nume)
Sper să te ajute :*
Andutzu05 întreabă: